İçindekiler
1 sayılı cetvele tabi personel kimlerdir?
genel müdür, genel müdür yardımcısı, teftiş kurulu başkanı, kurul ve daire başkanları, müessese, bölge, fabrika, işletme ve şube müdürleri müfettiş ve müfettiş yardımcıları ile ekli 1 sayılı cetvelde kadro ünvanları gösterilen diğer personel” olduğu belirtilmekte ve bu personel hakkında bu kanun hükmünde kararnamede …
Kit Kurumu özelleşirse ne olur?
KİT özelleşirse sözleşmeli personele ne oluyor? Ayrıca, KİT kurumlarının özelleştirilmesi durumunda bu kurumun personeli, kendi seçtikleri kamu kurumlarına aynı yüksek maaş ile kadrolu Devlet memuru olarak atanmaktadırlar.
4 B sözleşmeli personel işten çıkarılabilir mi?
Sözleşmeli personel hangi durumlarda işten çıkarılır? İş veren tarafından işe alınan sözleşmeli personelin zaman içerisinde niteliklerini kaybetmesi, mazeretsiz olarak üst üste 3 gün ve toplamda 10 gün işe gelmemesi ve o personele o pozisyonda ihtiyaç kalmaması durumunda işine son verilebilir.
Kit lerde hangi ünvanlar 1 sayılı cetvelde?
399 sayılı KHK’nın 3’üncü maddesine göre genel müdür, genel müdür yardımcısı, teftiş kurulu başkanı, kurul ve daire başkanları, müessese, bölge, fabrika, işletme ve şube müdürleri, müfettiş ve müfettiş yardımcıları I sayılı cetvelde yer almaktadır.
2 sayılı cetvele tabi personel kimlerdir?
Sözleşmeli personel: Teşebbüs ve bağlı ortaklıkların genel idare esaslarına göre yürütülmesi gereken asli ve sürekli görevleri dışındaki görevleri, işçi statüsünde olmayan “Sözleşmeli” statüsünde istihdam edilen personele gördürülürken, bu personele ilişkin pozisyon unvanları da Kararname ekindeki “2 Sayılı Cetvel”de …
Özelleştirme nedir örnek?
Bir mal ya da hizmetin üretim ve dağıtımını sağlamak üzere özel kişilere imtiyaz verilmesi. Kamu kesimi tarafından üretilen mal ve hizmetlerin finansmanının özel kesimce sağlanması Yönetimin özel kesime devri. Mal ve hizmet üretimindeki kamusal tekellerin kaldırılması
KİT personeli memur mu?
İlk defa işe alınan sözleşmeli personel aday memurluğa benzer şekilde altı aylık deneme sürecine tabi tutulmaktadır. Yönetim kurulu kararıyla kuruluş içinde I sayılı cetvele dahil memur statüsündeki kadrolara atanabilmekte, bu durumda sözleşmeli statüdeki hizmetler memuriyet derece ve kademesinde değerlendirilmektedir.
4 B sözleşmeli destek personeli ne iş yapar?
Sözleşmeli personel; yıllık program, kalkınma planı, iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi aynı zamanda işbirliği için şart olan, zaruri hallere münhasır olmak üzere özel meslek bilgisiyle ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici işlerde çalıştırılır.
4B Sözleşmeli memur ne demek?
4-B Sözleşmeli personel: Kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu görevlileri olmaktadır. BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır.
Sözleşmeli çalışanlar kadroya ne zaman geçecek?
Maddesinde, “Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır” İfadesi yer aldı.
KİT personeli kimlerdir?
TCDD, Elektrik Üretim A.Ş., Türkiye Kömür İşletmeleri, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), DHMİ, gibi kurumlar KİT’lere örnektir. KİT’lerde sözleşmeli memur olarak çalışılabilir, yani KİT’lerde çalışanlar 657’li bir memur gibi haklara sahiptir. Bu nedenle taşeron işçi kapsamına girmiyorlar.
Kit lerde hangi ünvanlar 2 sayılı cetvelde?
Yani mühendisten, doktora, teknisyenden, sağlık memuruna tüm unvanlar II sayılı cetveldedir. Sözleşmeli personel 399 sayılı KHK’nın 5. maddesi hükmü uyarınca I sayılı cetveldeki bir memur kadrosuna yönetim kurulu kararı ile atanabilmektedir.
399 2 sayılı cetvelde kimler var?
Reklam
- KAMU (MEMURLAR)
- EĞİTİM PERSONELİ
- SÖZLEŞMELİ PERSONEL.
- SAĞLIK PERSONELİ
- DİYANET PERSONELİ