İçindekiler
Milli güvenlik protokolü nedir kısaca?
Milli Güvenlik Protokolü devlet sırrıdır. Her türlü olasılığa karşı devletin ne tepki vereceği nasıl bir reaksiyon verileceği Milli Güvenlik Protokolünde yer alır. Ülkenin yer altı kaynakları, para kaynakları, silah kaynakları, siyasi, askeri, ekonomik bağlantıları gibi kritik bilgiler bu protokol içerisinde yer alır.
Milli Güvenlik Kurulunun görevleri nelerdir?
Millî Güvenlik Kurulu’nun görevleri, millî güvenlikle ilgili kararların alınmasında ve koordinasyonun sağlanmasında Bakanlar Kurulu’na yardımcılık etmek üzere; millî güvenlik politikasının esaslarının hazırlanması ve bu politikanın tadil ve tashihi; bu esasların uygulanmasıyla ilgili olarak millî güvenlik konularının …
Milli güvenlik kavramı nedir?
Millî güvenlik, ulus milletin, vatan topraklarının, millî kurumlar, değerler ve çıkarların tüm askeri, siyasi, diplomatik ve ekonomik imkânlar kullanılarak iç ve dış tehditlerden korunumunu ifade eden genel bir topyekûn savunma ve tehdit önleme kavramıdır.
Milli Güvenlik Konseyi başkanı kimdir?
Millî Güvenlik Konseyi
Genel bilgiler | |
---|---|
Adres | Türkiye Büyük Millet Meclisi Bakanlıklar, Ankara |
Yönetici(ler) | Gnkur. Bşk. Org. Kenan Evren, Başkan K.K.K. Org. Nurettin Ersin, Üye Hv.K.K. Org. Tahsin Şahinkaya, Üye Dz.K.K. Ora. Nejat Tümer, Üye J.Gn.K. Org. Sedat Celasun, Üye |
Alt birimler | Millî Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği |
Milli Güvenlik Kurulu nda alınan tavsiye kararlarının değerlendirilmesinden kim sorumludur?
Başbakan, Millî Güvenlik Kurulunun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kuruluna sunulması ve Bakanlar Kurulunda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi için bir Başbakan yardımcısını görevlendirebilir.
Milli Güvenlik kavramının unsurları nelerdir?
Tehditlere Karşı Tedbir Alma
- Siyasi (Politik) Güç
- Askeri Güç
- Ekonomik Güç
- Coğrafi Güç
- Demografik Güç
- Psiko-Sosyal ve Kültürel (Sosyo-Kültürel) Güç
- Bilimsel ve Teknolojik Güç
Anayurt güvenliği nedir?
Anayurt güvenliği, ulus milletin, vatan topraklarının, milli kurumlar, değerler ve çıkarların tüm askeri, siyasi, diplomatik ve ekonomik imkanlar kullanılarak iç ve dış tehditlerden korunumunu ifade eden genel bir topyekün savunma ve tehdit önleme kavramıdır.
Milli Güvenlik Kuruluna Kim Başkanlik eder?
Milli Güvenlik Kurulu; Cumhurbaşkanının başkanlığında, Cumhurbaşkanı Yardımcıları, Adalet, Milli Savunma, İçişleri, Dışişleri Bakanları, Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarından kurulur. Gündemin özelliğine göre kurul toplantılarına ilgili bakan ve kişiler çağırılıp görüşleri alınabilir.