İçindekiler
Konferans planında neler vardır?
Konferans planına göre öncelikle hitap cümlesi ile konuya girilmeli. Sonrasında konunun sunuluşu, konferansın amacı, konunun açılması ve anlatılması, sonuç ile konferans tamamlanır. Konferansın sonunda ise soru ve cevaplar bölümü vardır.
Bir konferans için en uygun süre nedir?
Konferansın süresi ortalama olarak bir saattir. Konu okuyucunun ilgisini çekmelidir. Konferanslar öğretmen odaklı olduğundan dil göndergesel işlevde kullanılmalıdır. Konuşma sırasında konferansçı jest ve mimiklerini doğru kullanmalı, dinleyici ile göz teması kurmalıdır.
Konferanstan sonra soru sorulur mu?
Önemli olan, konuşmacının anlaşılır olması, konuyu belirgin yönleriyle vermesi, uzun ve karmaşık cümlelerden kaçınmasıdır. Konferans sonunda dinleyiciler soru sorabilir. Bu durumda konuşmacı, sorulara hazırlıklı olmalı, sorulan herhangi bir tartışmaya kapı aralamayacak şekilde cevaplamalıdır.
Konferans toplantısı nedir?
Konferans: Bilgilendirmek amacıyla, alanında uzman olan bir kişinin topluluk karşısında yaptığı konuşma. Bunun dışında, uluslararası bir sorunun çözümlenmesi için yapılan toplantılar. Sempozyum, diğer toplantı türlerine göre daha bilimsel ve ciddi, ancak, bir sohbet havası içinde geçer.
Hazırlıklı konuşma türleri nelerdir?
Edebiyat, bilim ve sanat gibi alanlarda katılımcıları bilgilendirmek için yapılan konuşmalara, hazırlıklı konuşma denir. Sağlık, medya, felsefe ve teknoloji gibi alanlarda da yapılan bu konuşmalar ikiye ayrılır. Konferans ve duyuru tek kişilik konuşmalara örnek olarak gösterilebilir.
Konferansta ne yapılır?
Konferans (Fransızca: conférence), ilim, sanat, hukuk, edebiyat gibi çeşitli konularda bilgi vermek amacıyla yapılan uzun konuşmalardır. Bir hitap çeşidi olan konferans, bilgi verme esasına dayanmaktadır. Konferans, bir tezi veya görüşü, bir konuyu açıklamak için daha çok akademik yerlerde verilir.
Konferans veren kişinin yapması gereken davranışlar nelerdir?
Konferansı verecek kişi, kelimelerin telaffuzuna, (diksiyona) ve dil bilgisi kurallarına dikkat etmelidir. Verilmek istenen düşünceler; açık, anlaşılır ve orijinal olmalıdır. Konferans verilirken konuşmacı, yazdıklarını kâğıttan okumamalıdır. Sanki, söyleşi yapıyormuş gibi konuşmalıdır.
Konferans nedir maddeler halinde?
Bilim, kültür, sanat, edebiyat, teknoloji gibi doğa ve kültür ilimleriyle ilgili konularda açıklayıcı ve öğretici amaçla, dinleyici karşısında yapılan hazırlıklı konuşma türüdür. Konferansın en belirgin özelliği, öğretici olmasıdır.
Sempozyumda soru sorulur mu?
Sempozyumda her konuşma, ayrı bir hazırlıktır, fakat birbirini tamamlayıcı söyleşi ve içtenlik havası vardır. Konuşmalardan sonra konuşmacılar, birbirlerine konu ile ilgili sorular sorabilirler. Böylece sempozyumdan “panel”e geçilir. Daha sonra da tartışmalara seyirciler de katılırsa panelden “forum” a geçilmiş olur.
Panelin süresi ne kadardır?
Üyelerin konuşma süreleri genellikle 5 dakikadan az, 20 dakikadan çok olmaz. Bilgi şöleni, konunun önemine ve uzunluğuna göre oturumlar halinde, ayrı salonlarda birkaç gün boyunca sürebilir. Oturumlardaki konuşmacıların sayısı 3 ile 6 arasında değişir.
Konferans Konuşması ücretli mi?
Konferans servisinden yararlandıgınızda çağrı tarifenizden ücretlendirilirsiniz. Konferansa davet ettiğiniz her kişi için ayrı ayrı çağrı ücreti ödemektesiniz. Ücretsiz görüşme süreleriniz ile konferans servisinden yararlanabilirsiniz.
Konuşmacı tipleri nelerdir?
Sözlü Anlatım Türleri
- Konferans.
- Sempozyum.
- Açık Oturum.
- Panel.
- Kurs.
- Seminer.
- Söylev (Nutuk)
- Sunum.