İçindekiler
Türkiyede hangi eğitim felsefesi?
Öz olarak Türkiye eğitim sisteminin yapılanmasında 1982 Anayasasında eğitim ile ilgili ele alınan maddelere, Milli Eğitim Temel Kanunda Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına, Türk Milli Eğitiminin Temel İlkelerine çoğunlukla yansıyan genel felsefe akımının Pragmatizm felsefesi olduğu görülmüştür.
Yeniden Kurmacılık eğitim felsefesi Nedir?
Yeniden kurmacılık ya da rekonstrüksiyonizm eğitimin amacının, toplumu yeniden düzenlemek ve toplumda gerçek demokrasiyi yerleştirmek olduğunu savunan, yararcılık felsefesine dayanan, ilerlemeciliğin devamı niteliğinde bir eğitim felsefesi akımıdır.
Yeniden Kurmacılık eğitim akımının temel özellikleri nelerdir?
Yeniden kurmacılık akımında öğrencinin ezberleyerek değil eğlenerek öğrenmesi esas alınır. Müfredata yeni eklenmiş olan bir ders ya da konudan randıman alınmıyorsa, konu müfredattan çıkarılıp yerine yenisi getirilir. Teknolojiden en çok faydalanan eğitim felsefesi modelidir.
Ülkemizde eğitim ve öğretim hangi eğitim felsefesi akımıyla yürütülmektedir?
Esasen Cumhuriyet’in ilanından sonra bu sorun tespit edilmiş ve buna yönelik çalışmalar da yapılmıştır. Tespit edilen bu sorunun çözümünde başat rol ise eğitime verilmiştir. Bu açıdan eğitimde milli, öğretimde evrensel bir model, ilerlemecilik akımının temele alınması ile yaygınlaştırılmaya çalışılmıştır.
Realizm Eğitim Felsefesi Nedir?
Realist eğitim felsefesi, okulun, insan aklının geliştirileceği şekilde dizayn edilmesi gerektiğini, buralarda öğrencilere evrensel kültürün entelektüel bir hedef olarak, nitelikli öğretmenler tarafından öğretilmesi gerektiğinin savunur.
Esasici Eğitim Felsefesi Nedir?
Esasicilik, bir felsefeye bağlı olmaktan ziyade direkt olarak bir eğitim hareketi şeklinde doğmuştur. Eğitimin amacı, geleneksek eğitim felsefeleri için kabul edilen esasici eğitim felsefesine göre toplumu değiştirmeden kültürel mirasın aktarılması yoluyla korumaktır.
Esasici görüşün temel özellikleri nelerdir?
esasicilik öğrencilerin disiplin altında olmaları gerektiğini savunur ve temel ilkeleri şunlardır: öğrenme çok sıkı çalışma ve çoğu zaman zorlanma gerektiren bir süreçtir. •eğitim ve öğretimde girişim öğrenciden çok öğretmende olmalıdır. •eğitim sürecinin özünü konu alanının çok iyi özümsenmesi oluşturur.
Yeniden Kurmacılık eğitim felsefesi hangi akımdan ilham almıştır?
toplumun eğitimle yeniden yapılandırılması,toplumsal reform gibi konuları kapsayan eğitim felsefesi.pragmatizm ve varoluşçuluktan etkilenmiştir.