İçindekiler
LÖSEV nedir çok kısa bilgi?
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), 1998 yılında Pediatrik Hematolog, Onkolog Dr. Üstün Ezer tarafından Ankara’da kurulan ve lösemili ve kanser hastası çocuk ve yetişkinlere yardımda bulunan ve birçok ihtiyacını karşılayan bir vakıftır.
LÖSEV ne işe yarar?
LÖSEV, 1998 yılından bu yana tüm Türkiye genelinde binlerce lösemili çocuk ve ailesine maddi-manevi destekler iletmekte, çocukları yaşama bağlamaktadır. Bu denli önemli ve kutsal görevi, bir sivil toplum kuruluşu olarak, tamamen gönüllü kişiler ve hayırsever Türk halkının destekleri ile gerçekleştirmektedir.
LÖSEV hangi alanlarda faaliyet gösterir?
LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 22 senedir lösemili ve kanserli çocuklar ile ailelerine ve kanser hastalarına tedavi ve eğitim hizmetleri sağlamakta, onları maddi, ayni ve sosyal desteklerle yalnız bırakmamaktadır.
LÖSEV nin açılımı nedir?
LÖSEV | Lösemili Çocuklar Vakfı
Lösemi olduğunu nasıl anlarız?
Löseminin belirtilerinden de bahseden Başaralı, “Ateş, halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, nedensiz burun ve cilt altı kanamaları, kansızlık, lenf bezlerinde büyüme, karaciğer-dalak büyümesi olabilir. Ayrıca yayıldığı organlara ait belirtiler olarak baş ağrısı, kusma, karın ağrısı, görme bozuklukları görülebilir.
Lösemi ne kadar sürede ortaya çıkar?
Olgunlaşmamış akyuvarların kontrolsüz artışına bağlı gelişenler ise akut yani hızlı seyirli olarak tanımlanır. Hızlı seyirli olan kan kanserleri sıklıkla ani başlangıç gösterip özellikle 1-2 ay içerisinde klinik bulgu ve belirti verir. Bu nedenle kısa sürede tanı konulmalı ve en kısa sürede tedaviye başlanmalıdır.
LÖSEV Vakfı kime ait?
LÖSEV’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Dr. Üstün EZER, LÖSEV ailesinin şirin babası, çocuk uzmanı ve çocuk kan hastalıkları (Pediatrik Hematolog) uzmanıdır.
LÖSEV ne gibi faaliyetler yapar?
LÖSEV’ i kurmaktaki amacımız lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmektir.
LÖSEV kime yardım eder?
LÖSEV kimdir? LÖSEV konusunda en yaygın bilinen yanlışın hastaların yaş profili olduğunu söyleyen Buğse Güler Harmanda; “Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) sadece lösemili çocuklara yardım yapan bir kurum değil. Biz hem lösemili çocuklara hemde onko yetişkin kanser hastalarınada maddi manevi destek sağlıyoruz”dedi.
LÖSEV nasıl yazılır?
açılımı ‘Lösemili Çocuklar Vakfı’ olan kısaltmadır.
Lösemide morarma nasıl olur?
Morluklar, kemik iliğinin lösemik hücreler tarafından tutulmasına bağlı olarak trombositlerin ana hücrelerinin baskılanmasından kaynaklanır. Hastalık devam ettiği sürece bir kaç gün içerisinde vücudun farklı bölgelerinde morluklar oluşmaya devam eder.
Yetişkinlerde lösemi tedavi edilebilir mi?
Günümüzde amansız hastalık olmaktan çıkan lösemi artık tedavi edilebiliyor. Bu nedenle anemi, halsizlik, sık enfeksiyon geçirme, solukluk, lenf bezlerinde büyüme, beklenmeyen kanama gibi belirtileri atlamamak ve tedaviye zamanında başlamak hayat kurtarıyor.