Sendika üyesinin üyeliğine son verme kararı hangi organı tarafından gerçekleştirilebilir?

MADDE 11 – (1) Sendika üyeliğinden çıkarılma kararı genel kurul tarafından verilir. (2) Çıkarılma kararı, e-Devlet kapısı üzerinden Bakanlığa bildirilir ve üyelikten çıkarılana yazı ile tebliğ edilir. (3) Çıkarılma kararına karşı üye, kararın tebliğinden itibaren otuz gün içinde mahkemeye itiraz edebilir. (4) Mahkeme …

Sendika veya konfederasyon üyeliğinden çıkarılma konusunda karar verecek yetkili organ kimdir?

Üyelikten çıkarılma: Üyelikten çıkarılma kararı genel kurulca verilir. • Karar, e-Devlet kapısı üzerinden Bakanlığa elektronik ortamda bildirilir ve çıkarılana yazı ile tebliğ edilir. Kararın tebliğinden itibaren otuz gün içinde mahkemeye itiraz edilebilir. Mahkeme iki ay içinde kesin olarak karar verir.

İşçi sendikası kurucularının işçi niteliğine sahip olması zorunlu mudur?

10.4.2.1. Sendika Kurucuları İçin. İşçi sendikaları işçiler tarafından kurulur (STİSK.2/ğ). Bir diğer ifade ile işçi sendikası kurucusu olabilmek için işçi olmak ön koşuldur. 4857 sayılı İş Kanunu’nda yer alan işçi tanımı 6356 sayılı Kanun açısından da geçerlidir.

Uluslararası işçi ve işveren kuruluşlarının Türkiye’de temsilcilik açabilmesi için nereden izin alması gerekir?

Türk sendika ve konfederasyonları bakımından urum böyle ise de, uluslar arası işçi ve işveren kuruluşlarının( sendika ve/veya konfederasyonlarının) Türkiye’de temsilcilik açabilmesi veya üst kuruluşlara 8konfederasyonlara) üye olabilmesi için, Dışişleri bakanlığının görüşü ve İçişleri bakanlığının izninin alınması …

Konfederasyonda üyelikten çıkarma kararını aşağıdakilerden hangisi tarafından alınması gerekir?

Üyenin sendika veya konfederasyondan çıkarılma kararı genel kurulca verilir.

İşçilerin üye olabileceği sendikanın belirlenmesinde hangi ölçüt dikkate alınır?

İşkolu esası sendikanın kuruluş ve örgütlenmesiyle ilgili olup bir işçinin hangi sendikaya üye olabileceğini önce- den belirlemektedir.

Sendika üyeliğinden doğan haklar nelerdir?

Üyenin eşit işlem görme hakkı, sendikanın faaliyet ve yönetimine katılma, tesis ve faaliyetlerinden yararlanma haklarında olduğu gibi, üyelik borçlarının yerine getirilmesinde de hüküm ifade eder. Sendika üyeliği, üyeye sendikanın faaliyetlerinden yararlanma hakkı verir.