Diyette kepekli un kullanılır mı?

Bazen de beyaz una yani ayrıştırılmış una kepek ilave ediliyor ve ortaya diyetlerin vazgeçilmez efsanesi olan kepekli ekmek çıkıyor. Bu ekmekte ise; evet diyet lifi beyaz ekmeğe göre daha çok oluyor ancak vitamin ve mineral açısından tam buğday ekmeğinden daha fakir bir ekmek oluyor.

Kepekli ekmeğin faydası var mı?

Kepek ekmeği yüksek miktarda lif ve posa içerir. Bu sayede tüketen kişiyi tok tutar ve özellikle diyet yapanların vazgeçilmez ekmeği olur. Aynı zamanda metabolizmayı da hızlandıran kepek ekmeği sadece diyet yapanların değil beyaz ekmek tüketmemesi gerekenlerin de tercih ettiği bir ekmek çeşididir.

Diyet için hangi un kullanılmalı?

İçiniz Rahat Bir Şekilde Tüketebileceğiniz Un Çeşitleri Sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmak isteyenlerin tercih ettiği siyez unu ise haliyle siyez buğdayından elde ediliyor. Siyez buğdayı içerdiği yoğun lif ve protein ile tip 2 diyabeti önlerken, kilo vermeye yardımcı oluyor.

Kepek unu neden olur?

Buğdayın en dış kısmını oluşturan kabuğuna buğday kepeği denir. Yıkanmış ve kurutulmuş buğdaylar değirmende öğütülürken buğdaydan ayrılan bu kabuklu kısım da en az buğday unu kadar sağlıklı ve değerli bir besindir.

Kepekli un sağlıklı mı?

Kepek ununun faydaları arasında vücuda enerji üretmesi sayılır. Özellikle kepekli un tüketimi, beyindeki enerji üretimini destekler. Aynı zamanda kepekli un, kan hücrelerinin oluşmasını ve dolaşımın sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını da sağlıyor.

Kepek unu nerede kullanılır?

İçeriğindeki yüksek kepek miktarı ile doğal lif kaynağıdır. Söke Esmer Kepekli Un’u kek, pasta, kurabiye, poğaça ve ekmek çeşitleri yapımında kullanabilirsiniz.

Kepekli un ve tam buğday unu aynı mı?

Kepekli un ile tam buğday unu asla karıştırılmamalıdır. Kepekli un, beyaz unun içerisine sonradan kepek eklenmiş halidir ve beyaz undan farkı olmadığı için kan şekerine olumsuz etkisi vardır.