Iş kurmak istiyorum nereden destek alabilirim?

İŞ YERİ AÇMA KREDİSİ İÇİN KOSGEB En çok bilinen ve tercih edilen girişimci destek seçeneği olan KOSGEB, yani Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, iş kurmak isteyenlere 500 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği sunuyor.

Işletme kredisi nasıl alınır?

İşletme Kredisi Nasıl Alınır? Bankalar işletme kredisi vermek için birtakım belgeler talep ederler. Bu belgeler; işletmenin oda sicil kaydı, noter onaylı imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, mal varlığına ilişkin belgeler, vergi levhası gibi kredi türüne ve işletmenin durumuna göre değişiklik gösteren belgelerdir.

Yeni esnaf olan kişi kredi çekebilir mi?

En az 6 aylık bir ticari faaliyetinizin olmasını isteye bilirler. Bu sebeple, 3 aylık esnaf dahi olsanız, ticari kredi başvurunuzu şayet bir banka onay vermediyse, ümitsizliğe kapılmayın. Farklı (Vakıfbank, Halkbank) bankalara da mutlaka işletme kredisinde başvuru yapın.

Iş yeri açmak için devlet desteği nasıl alınır?

KOSGEB üzerinden yeni iş yeri kuracaklara en fazla 65.000 TL hibe olarak verilecek olan destek programının adıdır. Programdan yararlana bilmeniz için ilk olarak şu şartları yerine getirmeniz yeterli olacaktır. Uzaktan Eğitim ile ”Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” alarak girişimcilik sertifikası almanız.

Girişimcilik kredisi nasıl alınır?

KOSGEB Desteklenen Sektörler NACE kodları içerisinde yer alan bir iş fikrine sahip olmanız gerekir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusuna bulunarak ”Girişimcilik Sertifikası” almalısınız. Başvuru sonrasında size verilen gün geldiğinde KOSGEB iş planı projenizi sunmanız gerekmekte siniz.

Kosgeb den ikinci kez destek alınır mı?

Yeniden alamazsınız. İlk söylemek istediğim şu ki; KOSGEB eğitiminden sonra kurduğunuz şirketinize destek alabilirsiniz.

İşletme kredileri nelerdir?

İşletme kredisi, ekonominin istikrarlı bir şekilde büyümesini desteklemek amacıyla işletmelerin finansman ihtiyaçlarının karşılandığı, uygun ödeme koşullarına sahip kredilerdir. Türkiye’de faaliyet gösteren, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) lisansına sahip tüm bankalar işletme kredisi imkânı sağlar.

Ticari işletme kredisi nedir?

Ticari kredi, bankaların işletme sahiplerine verdiği bir kredi türüdür. Kullanırken çeşitli teminatlar gösterilmesi gereken ticari krediler, işletme sahiplerinin şirketin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bankalar tarafından verilen bir kredi türüdür.

Esnaf kredisi için oda kaydı şart mi?

Bankamızca esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine faiz destekli krediden faydalanabilmeniz için mutlaka Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ve Siciline kayıtlı olmanız gerekmektedir.

Devlet teşvik kredisi nasıl alınır?

Devlet hibe (teşvik) kredisi almak için hibe kredi veren devlet kurumlarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Hibe kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.