Lotus Tapınağı kim yaptı?

Fariborz SahbaLotus Tapınağı / Mimarı

Lotus nedir Mimari?

Esin kaynağı lotus çiçeğidir. İranlı bir mimar olan Fariborz Sahba tarafından tasarlanan Lotus Tapınağı, Hindu geleneğine göre saflığı, tazeliği ve sadeliği sembolize eden açmış bir lotus çiçeği formundadır. Modernizmin en iyi örneklerden biri olan bina, diğer Bahai ibadet evleri ile ortak mimari özelliklere sahiptir.

Lotus Tapınağı ne zaman yapılmıştır?

Nilüfer Tapınağı

Nilüfer Tapınağı Lotus Temple
Konum Delhi, Hindistan
Koordinatlar 28°33′12″K 77°15′31″D
Açılış 24 Aralık 1986)
Yükseklik 34 metre (112 ft)

Bahai fariborz Sahba kimdir?

Fariborz Sahba, aralarında Amerikan Mimarlar Enstitüsü’nün bir üyesi olan Dinler, Sanat ve Mimarlık Forumu’nda “Mimarlıkta Mükemmellik” dalında Birincilik Ödülü alan pek çok uluslararası ödül aldı. Çalışmalarıyla ilgili makaleler dünya çapında yaklaşık 400 dergi ve gazetede yayınlandı.

Şeyh Bahai kimdir?

İran Kitap Haber Ajansı (İBNA) – Şeyh Bahai lakaplı Behaeddin Muhammed bin Hüseyn Amuli, (18 Şubat 1547,Lübnan – 1 Eylül 1621,İsfahan) fıkıh,hadis, tefsir, kelam, akaid gibi dini ilimlerle yanısıra tıp,gök bilimi, matematik,felsefe, edebiyat ve şiir gibi dünyevi bilimlere de hakim, değerli bir bilimadamıdır.

Bahailik bir din midir?

Mirza Ali Muhammed tarafından, reformcu bir tarikat olarak başlatılan Bahailik, Bahaullah unvanını taşıyan Mirza Hüseyin Ali Nuri (Tahran 1817-Akka 1892) tarafından yeni bir din olarak yayılmaya başladı.

Baha dini nedir?

Birçok kaynağa göre Bahâî dini, yeni dinî akımlar arasında sayılmaktadır. Bâzı görüşlere göre 19. yüzyılda doğmuş, başlıca büyük dinler ve diğer inançları sentezlemeye çalışan hümanist ve barışçıl bir dinsel harekettir; bâzılarına göre bir din sayılmamaktadır.

Hz Baha kimdir?

Bahaullah veya doğum adıyla Mirza Hüseyin Ali (12 Kasım 1817 – 29 Mayıs 1892; tam adı: Mirza Hüseyin Ali el-Mazendarani en-Nurî), Bahailik dininin kurucusu.

Abdul Baha kimdir?

Abdülbaha (Arapça/Farsça: عبد البهاء‎, 23 Mayıs 1844 – 28 Kasım 1921), doğum adı Abbas Efendi (Farsça: عباس افندی), Bahai dininin kurucusu Bahaullah’ın en büyük oğlu. Abdülbaha, 1892 yılında babasının vasiyetnamesinde Bahai dininin başı ve merkezi olarak tayin edilmiştir.