İçindekiler
- 1 Bütçe kanunu Teklifini Kim Yapar?
- 2 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol kanunu’na göre kesin hesap kanun teklifi izleyen mali yılın hangi ayı sonuna kadar Tbmm’ye sunulur?
- 3 Bütçe ve kesin hesap kanun teklifi aşağıdakilerden hangisi tarafından meclise sunulur?
- 4 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun beraberinde getirdiği değişiklikler nelerdir?
Bütçe kanunu Teklifini Kim Yapar?
Cumhurbaşkanlığı, merkezî yönetim bütçe kanun teklifini hazırlar ve bu amaçla ilgili kamu idareleri arasında koordinasyonu sağlar.
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol kanunu’na göre kesin hesap kanun teklifi izleyen mali yılın hangi ayı sonuna kadar Tbmm’ye sunulur?
Aynı maddenin ikinci fıkrasında; kesin hesap kanunu tasarısının, muhasebe kayıtları dikkate alınarak, merkezî yönetim bütçe kanununun şekline uygun olarak Maliye Bakanlığınca hazırlanacağı ve bu tasarının, bir yıllık uygulama sonuçlarını karşılaştırmalı olarak gösteren değerlendirmeleri içeren gerekçesiyle birlikte …
Genel bütçe gelir teklifini kim hazırlar?
dikkate alarak gider tekliflerini hazırlar. ✓ Genel bütçe gelir teklifi Maliye Bakanlığınca, diğer bütçelerin gelir teklifleri ilgili idarelerce hazırlanır.
Kesin hesap kanunu kim tarafindan hazirlanir?
5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu : Kesin hesap kanunu tasarısı, muhasebe kayıtları dikkate alınarak, merkezî yönetim bütçe kanununun şekline uygun olarak Maliye Bakanlığınca hazırlanır.
Bütçe ve kesin hesap kanun teklifi aşağıdakilerden hangisi tarafından meclise sunulur?
Ankara – 2012 Page 2 KESİN HESAP MEVZUATİ Madde 164- Kesinhesap kanunu tasarıları, kanunda daha kısa bir süre kabul edilmemiş ise, ilgili oldukları malî yılın sonundan başlayarak, en geç yedi ay sonra, Bakanlar Kurulunca Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulur.
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun beraberinde getirdiği değişiklikler nelerdir?
Bu bağlamda, Türkiye’de 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile yönetim, maliye ve denetime ilişkin önemli düzenlemelere gidilmiştir. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun kamu mali sistemine getirdiği en önemli yenilikler; bütçe türleri ve kapsamının değiştirilmesi, harcama süreci, harcama …
Özel bütçe ne demek?
Özel bütçe, bir bakanlığa bağlı veya ilgili olarak belirli bir kamu hizmetini yürütmek üzere kurulan, gelir tahsis edilen, bu gelirlerden harcama yapma yetkisi verilen, kuruluş ve çalışma esasları özel kanunla düzenlenen ve bu Kanuna ekli (II) sayılı cetvelde yer alan her bir kamu idaresinin bütçesidir.
Devlet bütçesini hangi organ hazırlar?
Devlet bütçesi, kamu gelir ve giderlerinin, yasama organı tarafından onaylanarak, hükûmet tarafından yürütülüp uygulanmasına izin veren bir kanun, bir hukuki belgedir.