Chartres Katedrali hangi döneme aittir?

Chartres Katedrali (Fransızca: La cathédrale Notre-Dame de Chartres), Paris’in 80 km güneybatısında bulunan Chartres kentinde 13. yüzyılda kurulmuş olan; Romanesk mimari teknikleri ile yapılmış olmasına rağmen Gotik mimariyi en iyi temsil eden ve günümüze kadar özgün heykelleri, vitrayları ve döşemeleri ile en çok …

Ilk labirent nedir?

Etrafta yürümeye başlayan Ares-Dionisos, elindeki Labris ile karanlığı keser ve bir saban izi bırakır. Onun açtığı bu yol azar azar aydınlanmaya başlar ve bu labirent olarak adlandırılır. Yani Labris ile açılmış patika.

Saint Denis Bazilikası hangi koruma türüne aittir?

Bu bazilikanın Fransa için büyük tarihi bir önemi de vardır….Saint-Denis Bazilikası

Saint-Denis Bazilikası Fransızca: Basilique Saint-Denis
Mimari tür Orta Çağ Manastır Kilisesi
Mimari biçim Gotik Mimari stili

Labirent ne anlama gelir?

Labirent kelimesi Türkçe’de “mağara ve dehlizlerden oluşan karmaşık yapı” anlamına gelir. Fransızca labyrinth “mağara ve dehlizlerden oluşan karmaşık yapı” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Eski Yunanca labyrínthos λαβυρίνθος z “a.a., özellikle Girit kralı Minos’un yaptırdığı dehliz” sözcüğünden alıntıdır.

Labirent ne demek tıp?

Labirentit, dengenizi etkileyen bir iç kulak enfeksiyonudur. Bazen vestibüler nörit olarak adlandırılır. Genellikle birkaç hafta içinde kendiliğinden iyileşir.

Bazilika ne anlama geliyor?

Bazilika, çeşitli dönem yapılarında karşılaşılan bir plan tipi. Hristiyanlık öncesi yapılarda dini niteliği olmayan bir toplanma yeri özelliği gösterirken Erken Hristiyan ve Orta Çağ mimarilerinde, yan geçitleri bulunan (yan nef), galerili veya galerisiz kilise anlamında kullanılmıştır.

Galeri kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Sanat eserlerinin veya herhangi bir malın sergilendiği salon.

Bye bye türkçesi ne demek?

bye-bye ünl. bye-bye! ünl. hoşça kal!