Hastane Randevu Sistemleri Nedir?

MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine Alo182 arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir.

Randevu sisteminin amacı nedir?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nin amaçları nelerdir? Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması (iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanması) yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması.

MHRS randevu sistemi nedir?

MHRS nin açılımı ve anlamı (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) veya (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) dir.

182 hattı neden düşmüyor?

Birçok vatandaş gerek aşı randevusu gerek doktor randevusu için Alo 182 hattını kullanırken operatöre bağlanmayı beklerken telefon kapanıyor. Özellikle aşı randevularının da 182 üzerinden alınması nedeniyle bir yoğunluk yaşandığı bu nedenle de telefonların düşmediği tahmin ediliyor.

Hastane randevu sistemi nasıl çalışır?

Alo182 Aranarak; Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

Randevu türü internet ne demek?

Merkezi Hastane Randevu Sistemi sayesinde internet üzerinden 15 günlük periyot içerisinde istediği hastane, poliklinik ve hekime uygun tarih ve saatlerde randevularını alabilen vatandaşlar, randevu tarih ve saatinden 30 dakika önce hastaneye giderecek modern koşullarda muayene olabilme şansına sahip olabiliyor.

182 hekim randevu sistemi ne işe yarar?

MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine Alo 182 arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir.

Hastane randevu sistemi kalktı mı?

Devlet hastanelerinde randevulu muayene olma zorunluluğu kaldırıldı. Artık hem randevulu hem de randevusuz (poliklinik sırası almak suretiyle) muayene olmak mümkün hale getirildi. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünce “MHRS’de Poliklinik Muayene Randevuları” konulu resmi yazı tüm illere gönderildi.

MHRS randevu alırken başlangıç zamanı nedir?

MHRS ile en erken 1 gün, en geç 15 gün sonrasına muayene randevusu alabilir, zamanı kendinize uygun şekilde planlayabilirsiniz. Alo182 Hastane ve Aile Hekimliği Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir.

MHRS’den hastane randevusu nasıl alınır?

Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. ” Alo 182” çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise, www.mhrs.com.tr’den randevunuzu oluşturmak.

182 ye ulaşamıyorum ne yapmam lazım?

ALO 182 hattına ulaşılamamasının nedeni sistemde bulunan yoğunluk. Çok fazla insan hastane randevusu için 182’yi aradığından dolayı hat meşgul çalabiliyor. Yapılması gereken ise tekrar tekrar deneyerek hatta ulaşmaya çalışmak. Birkaç denemeden sonra ulaşmanız mümkün olacaktır.

182 ye nasıl ulaşırım?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından ALO 182 aranır. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. Kimlik Numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.

182 hangi saatlerde açık?

ALO 182 hattı hafta sonları da dahil olmak üzere 7/24 olarak çalışıyor.

MHRS talep aç nedir?

Muayene olmak isteyip randevu bulamadığınız poliklinik veya hekime artık randevu talebi oluşturmanız mümkün. mhrs.gov.tr ve MHRS Mobil’de aradığınız kriterlerde tüm randevular doluysa size talep oluşturma seçeneği sunarak boşalan randevuları haber veriyoruz.

MHRS Manual randevu nedir?

T.C. Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurumlarından randevu almak sureti ile poliklinik hizmeti almayı sağlayan uygulamadır. Türkiye’de uygulanmakta olan MHRS, ”Sağlıkta Dönüşüm Projesi” kapsamında AB’nin kabul ettiği 20 temel kamu hizmetlerinden biridir.