İçindekiler
Emzirirken hangi balık yenmeli?
Hamilelerin ve emziren annelerin hamsi, çinekop tarzı balıkları yemesi daha doğru bir karar olacaktır. Bu balıkların tüketilmesi bebeği omega-3 yönünden destekler. Yenmemesi gereken balıklar; Köpekbalığı, kılıçbalığı, kral uskumru, ton balığı (özellikle beyaz ton balığı)
Emziren anne balık hapı içebilir mi?
Bazı balık türlerinde oldukça fazla olan omega-3 yağ asitlerinin (EPA ve DHA) bebeğin göz ve beyin gelişimi için önemli olduğunu biliyoruz. Emziren annelerin haftada 1 -2 defa somon, hamsi, sardalye gibi omega 3 zengini balık tüketmesi önerilir.
Emzirme döneminde levrek yenir mi?
Somon, levrek, hamsi, karides gibi su ürünlerinde cıva oranları düşük olduğu için güvenli bir şekilde tüketilebilir. Omega 3 bazı bitkisel ürünlerde de bulunur. Ceviz ve semizotu omega3 içeriği bakımından zengin bitkisel ürünlerdir.
Sezeryan dogum yapan kadın balık yiyebilir mi?
Yeni doğum yapan annelerin balık tüketmesi her ne kadar faydalı olsa da cıva miktarı zengin olan balıkları tercih etmemeleri gerekir. Çünkü bu balıklar, anne sütü yoluyla bebeğe geçerek sinir sistemini olumsuz etkileyebilir.
Emziren anneler kalamar yer mi?
Tercihen yabani somon alınmalıdır. Ahtapot, kalamar, karides gibi deniz ürünleri de düşük miktarda cıva içerir. Risk almadan balık yemek istiyorsanız yüzey balıkları tercih edilmelidir. Haftada 2-3 kez ortalama toplamda 250 ila 350 gram arası balık tercih edilmelidir.
Emziren anneler istavrit yiyebilir mi?
Bu kadar faydalı bir balık olan istavrit diğer balıklar gibi omega-3 yağ asitleri açısından da zengindir. Ancak emziren anneler ve hamileler istavritten uzak durmalıdır. Metil cıva içerdiği için bebeğin sinir sistemini olumsuz etkileyebilir ve anne için de risk oluşturabilir.
Emziren anneler hangi vitamini kullanabilir?
Emziren annenin kemik sağlığı için D vitamini ihmal edilmemelidir. Tüm bunlara ek olarak folik asit, B12, B6, iyot vitamin ve mineralleri de ihmal edilmemelidir.
Doğumdan sonra hangi vitaminler kullanılmalı?
C Vitamini Vücudun bağışıklık sistemi için çok önemlidir. Bebeğin yaşamının ilk zamanlarında bağışıklık anneden bebeğe geçtiği için doğum sonrası vitamin takviyesi açısından C vitamini önem taşımaktadır. Ayrıca, vücuttaki diğer vitaminlerin ve demirin emilimini sağlamaktadır.
Emziren anne ne yemeli ne içmeli?
Lohusalıkta anne
- Her gün 2-3 bardak süt- yoğurt-ayran,
- Sebze ve meyve grubundan 5-6 porsiyon,
- Tahıl grubundan 5-8 porsiyon,
- Et- yumurta ve proteinlerden 3-4 porsiyon (1 adet yumurta ve 90 g et / tavuk / balık) tüketerek lohusalık dönemi beslenme gereksinimini karşılar.