Hindinin kafası neden şişer?

Hindilerde yüz şişmesi mycoplazma meleagridis enfeksiyonu sebebiyle görülmektedir. Geç temizlenen ve hijyen sağlanmayan kümeslerde yaşayan hindiler hastalığa yakalanmaktadır.

Hasta hindi nasıl anlaşılır?

Hastalıklı ve besili olmayan bir hindinin kafası siyah olur. İyi beslenen ve hastalık bulunmayan hindilerin kafası ise kırmızı olur. Hindinin kesildiği boyun kısmında yani bıçak yarasının olduğu alanda kırmızı olursa hindi iyidir. Deri rengi de hasta hindilerde mat bir renk alır ve pişerken koku yayar.

Hindilere ne verilir?

Hindiler açık alanda bakılırsa, genellikle bahçelerdeki zararlılarla yani böceklerle beslenir, taze otları yemeyi severler. Kepek hamuru, arpa, buğday ve mısır en sevdikleri besinlerdir. Sonbaharda kapalı bir yere alır beslenirlerse daha hızlı semirir, yağlanırlar. Hindi eti en fazla kışın tercih edilir.

Hindi but haşlama nasıl pişirilir?

Hindi butumuzu güzelce temizleyip derisini alıyoruz. Düdüklü tencereye yerleştiriyoruz. Üzerine 2 bardak su, tuz, soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Tenceremizin ağzını kapatıp önce yüksek ateşte buharı çıktıktan sonra çok kısık ateşte 30 dakika pişiriyoruz.

Karabaş hastalığı nedir?

Enfeksiyöz enterohepatitis veya karabaş hastalığı olarak adlandırılan histomonosis; başta hindi olmak üzere tavuk, keklik, bıldırcın, sülün gibi kanatlılarda görülen paraziter bir hastalıktır. Hastalığın etkeni Histomonas meleagridis adlı protozoondur.

Beyaz hindi kaç ayda kesime gelir?

6 veya 8 ay sürede hindileri büyütüyoruz. Doğal ortamda yetişen hindiler yaklaşık 8 ay gibi bir sürede kesime hazır hale geliyor” dedi.

Hindi haşlarken suyuna ne konur?

· Tencereye kaynar su eklenip tuzu, kekik ve defne yaprağı da ilave edilir. · Yaklaşık 1,5 saat kadar pişirilir. · Sıcak şekilde servis edilir. Afiyet olsun.

Hindi eti ne kadar sürede haşlanır?

Ağır pişirme hindiye lezzet katar! Hindi 160 derece ısıda uzun süre, için için pişmelidir. 2-4,5 kg arasındaki hindiler 2-3 saatte, 5-7,5 kg arasındakiler 3-4 saatte, 8-12,5 kg arasındakiler ise 4-5 saatte pişer.

Tavuklarda çiçek hastalığı nedir?

KANATLI ÇİÇEĞİ Kanatlıların (tavuk, hindi, güvercin, kanarya) sakal, ibik, yüz, göz ve ağız kenarlarında, deride, tüy folliküllerinde küçük lezyonlar ve kabarcıklar(kutanöz form); ağız, dil, yutak, larinks, üst solunum yolu mukozasında küçük veya büyük membranlar (difterik form)tarzında bozukluklar oluşturan bulaşıcı …