İçindekiler
Yeme bozukluğu neye sebep olur?
Yeme bozuklukları vücuttaki pek çok organı ve bu organların işleyişini olumsuz bir şekilde etkiliyor. Bu sebeple tıbbi sorunlar ortaya çıkıyor. Sindirim, kalp damar sisteminde bozukluklar, adet düzensizlikleri, kansızlık, kemik erimesi, diş çürükleri gibi rahatsızlıklar oluşuyor.
Çocukluk döneminde sık görülen yeme bozukluğu nedir?
Yeme bozuklukları, çocukluk ve ergenlik döneminde ortaya çıkan psikolojik bir rahatsızlıktır. Burada yemek yemeyi severek obeziteye doğru giden çocuklardan veya tam tersi yemek yemeyi reddeden çocuklardan bahsedebiliriz. Anoreksiya nervoza ve bulumia nervoza, en sık karşılaşılan yeme bozukluklarıdır.
Aşırı yeme bozukluğu nasıl tedavi edilir?
Aşırı Yeme Bozukluğunu Yenmenin Yolları
- Kendinizi ve yemeği etiketlemekten kaçının.
- Bir yeme atağının başladığını hissettiğinizde bir dakika duraklayın.
- 3. Psikolojik destek alın.
- Yemek yediğiniz çevreyi değiştirin.
- 6. Kısıtlayıcı diyetlerden uzak durun.
Yeme bozukluğu hangi hastalığın belirtisidir?
Yeme Bozuklukları anoreksiya nervoza , bulimiya nervoza ve son yıllarda tanımlanan tıkınırcasına yeme bozukluğu gibi psikiyatrik hastalıkların içinde yer aldığı bir tanı grubudur. Bu hastalıklar ruhsal kaynaklıdır ve bedensel belirtiler ön planda gibi görünse de ciddi ruhsal sorunlarla birliktedir.
Yeme bozukluğu öldürür mü?
Yeme bozuklukları gerçek bir salgın hastalığa dönüşmektedir. Özellikle kilo vermek isteyen kadınlar sağlıklarını hiçe sayarak zayıflamaya çalışmaktadır. Anoreksi de ölümle sonuçlanabilen ciddi bir yeme bozukluğudur.
Ergenlik döneminde sık olarak görülen yeme bozukluğu nedir?
Ergenlik Döneminde Görülen Yeme Bozuklukları Ergenlik döneminde en çok karşımıza çıkan yeme bozuklukları obezite, aşırı yemek yeme bozukluğu, Anoreksiya Nevroza ve Bulimiya Nevrozadır. Bütün çalışmalar yeme bozukluğunun erkeklerde seyrek olduğunu, kız çocuklarında daha yoğun görüldüğünü göstermektedir.