İçindekiler
Lise de aşı var mı?
Türkiye’de 16 Ağustos itibarıyla 15 yaş üstü çocuklara ve 12 yaş üstünde kronik hastalığı olanlara koronavirüse karşı aşı hakkı verildi. Ancak bu düzenlemeye göre, 14 yaşında olan lise 1 öğrencileri aşılama kapsamının dışında bırakıldı.
8 aylık aşı var mı?
2. ay, 4. ay, 6. ay ve 18. ay olmak üzere toplam dört doz karma aşısı uygulanmaktadır. 5’li karma aşısı; difteri, tetanoz, boğmaca, inaktif polyo (inaktif çocuk felci), hemofilüz influenza B denilen zatürre, ortakulak iltihabı ve menenjit yapabilen bir bakteriye karşı yapılan aşıdır.
1 sınıf aşısı kaç tane?
İlköğretim 1. sınıfta KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) aşısının 2. dozu ve DaBT-İPA (Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Çocuk Felci) aşısının pekiştirme dozu, 8. Sınıfta da Td (Tetanoz, Difteri) aşısının pekiştirme dozu uygulanıyor.
Lise kaçta aşı yapılır?
Lise 4. sınıf öğrencilerine 1. doz 15 Nisan’a kadar, 2. doz 1. dozdan 1 ay sonra ve 3. doz 2. dozdan 3 ay sonra, öğrencilere 2. dozdan sonra bilgi notu verilerek aşılarını bireysel olarak bölgelerindeki sağlık ocaklarına başvurarak yaptırmaları sağlanacak.
Liseye giden öğrenciler aşı olmak zorunda mı?
LİSE ÖĞRENCİLERİNE AŞI ZORUNLU MU? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; öğrencilere yönelik aşı ya da PCR testi zorunluluğu bulunmadığının altını çizdi.
8 sınıf tetanoz aşısı zorunlu mu?
Sağlık Bakanlığımızın planlı aşı kampanyası kapsamında, geçtiğimiz yıl anaokuluna gitmeyen birinci sınıf öğrencilerine Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak aşısı ile Difteri, Tetanos, Polio, Boğmaca (DABT-İPA 4’lü karma aşı) uygulanırken, 8. sınıf öğrencilerine ise sadece tetanos aşısı yapılacak.
15 yaş üstüne aşı var mı?
Günümüzde bazı gelişmiş ülkelerde çocuk aşılaması başlamış ve aşılama yaşı 12 yaşa kadar inmiştir. Ülkemizde de 15 yaş üstü çocuklar aşılanmış, 12-15 yaş arası çocuklarda ise önce riskli olanlar ardından da bütün çocuklara aşı hakkı tanınmıştır.
9 ay aşısı koldan mı bacaktan mı?
Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak aşısı bebek 9.ayını doldurunca ve 1. yaşında kol veya bacaktan deri altına yapılmaktadır.
Aşı yapılmazsa ne olur?
Aşı Yapılmazsa Ne Olur? Aşı ile önlenebilir hastalıkların sıklığı artar. Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumlar, hastalıkların yayılmasına karşı direnç gösterirler. Bu yolla henüz aşılanmamış, aşılanmaya engel oluşturan bir hastalığı olanlar da korunmuş olur.
Aşı olmayan öğrenciler okula gidecek mi?
Okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitim başlamasıyla, henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aşı olmayana üniversite öğrencilerimizin ve çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz.