İçindekiler
Kum terapisi hangi özelliği ile diğer oyun türlerinden ayrılır?
Kum terapisi, danışanın kendisini ifade edebilmesi açısından güvenli bir terapotik araçtır. Bu bağlamda “oyun; dilse, figürler de kelimelerdir”. Aynen boş bir tuvalin sanatçıya ifade alanı sağlaması gibi, kum havuzu / tepsisi de danışanın duygusal ifadesi için bir platform sunar.
Kum terapisi kimin?
Kum oyunu terapisi psikiyatrist Margaret Lowenfeld tarafından ortaya koyulmuştur. Margaret çocuklarla yapmış olduğu çalışmalarda minyatür figürleri tercih eder. Ardından bu tekniğin çocuklar üzerindeki etkisini görür. Ardından bu tekniği “Dünya Tekniği” olarak ifade ederek tanıtır.
Kum oyun terapisi Nedir?
Kum Terapisi, bir çeşit oyun terapisi tekniğidir. Bu teknikte kum, su, yüzlerce minyatür oyuncak ve kum tepsisi kullanılır. Kum terapisi sözel olmayan bir terapi çeşididir ve çocuklarda, ergenlerde ve yetişkinlerde kullanılır. Kumun kendisi zaten terapötik bir etkiye sahiptir.
Filial oyun terapisi ne demek?
Filial terapi, aile terapisi ve oyun terapisi yaklaşımlarının bütünleştiği aile içi sorunların çözümünü sağlayan 3-12 yaş arasındaki çocuklara uygulanan bir oyun terapisi yaklaşımıdır. Hem normal gelişim gösteren, hem de duygusal, davranışsal ve gelişimsel güçlükleri olan çocuklar ile kullanılır.
Kukla terapisi Nedir?
Çocuk kuklalardan dilediğini seçer ve seçtiği kuklalar ile bir öykü kurgular. Bu öyküyü kuklalar ile anlatır. Terapist öyküyü öykü içindeki çözümsüzlükleri, çatışmaları, bilişsel hataları ve duygu yüklerini yeniden düzenleyerek öyküyü çocuğa geri aktarır.
Filial terapi nedir nasıl yapılır?
Oyun terapisinde oyun seansları direkt çocuk ile yapılıp anne ve baba ile ayrı görüşmeler düzenlenirken Filial Terapi’de terapist, anne ve baba ile oyun seanslarını yapar. Filial Terapi, anne ve babayı sürece doğrudan dahil eder çünkü anne ve babalar çocukların yaşamlarındaki en önemli kişilerdir.