İçindekiler [hide]
Demans hastasına nasıl bakılır?
Celal Şalçini, demans hastalarına yaklaşımda bulunurken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında önemli bilgiler verdi.
- Hastalarla normal hızınızdan yavaş konuşun.
- Konuşan kişi sayısını azaltın.
- Biraz daha yüksek sesle, sesinizi tizleştirmeden konuşun.
- Konuşma tonunuza ve tavrınıza dikkat edin.
Demansta uygulanacak bakım nasıl olmalıdır?
Olumlu bir yaklaşım benimsemeye çalışın. Demansı olan kişi ile yüz yüze oturun ve onu konuşması için cesaretlendirin. Hataları gereksiz yere belirtmekten kaçının. Konuşma biçiminizi ve sesinizi, doğallığı kaybetmeden ayarlayın ve konuşma içinde yer alması için ona destek olun.
Alzheimer ne yememeli?
*Hastalarının beslenmelerinden tüm basit karbonhidratları, şeker ve unlu besinleri, paketli gıdaları, gluteni, işlenmiş gıdaları uzaklaştırmış. Onlara çalışma süresince daha fazla sebze, meyve ve balık tüketmelerini tavsiye etmiş.
Demans tedavisi mümkün mü?
İlerleyici demans türlerinin çoğu kesin tedavi edilemez. Ama destek tedavilerle belirtiler ve semptomlar yönetilebilir. Kolinesteraz inhibatörleri, memantin gibi ilaçlarla hastalığın seyrinin durdurulması hedeflenerek bulgularda geçici düzelme sağlanabilir.
Demansa karşı ne yapmalı?
Aynı zamanda aktif olmak da demansa karşı bir önlemdir. Herhangi bir hobi edinmek, günlük olarak düzenli egzersiz yapmak, sosyal aktivitelere katılmak da beyni aktif tutmada yardımcı olur.
Alzheimer hastaları ne yemeli?
Yapılan birçok araştırma sık tükettiğimiz bazı besinlerin Alzheimer’ı önleyebileceğini gösteriyor.
- ALZHEİMER’I ÖNLEYEN BESİNLER.
- YABAN MERSİNİ
- OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ
- AVOKADO.
- TURUNÇGİLLER.
- KÖRİ
- YEŞİL ÇAY.
Alzheimer hastalığının son evresi ne kadar sürer?
1) Alzheimer hastalığının son evresi ne kadar sürer? Alzheimer hastalığı temel olarak 3 evreden oluşur ve hastalığın ilerleyişi kişiden kişiye farklılık gösterir. Dolayısıyla hastalığın son evresinin ne kadar sürdüğü de farklık gösterir. Ancak Alzheimer tanısı alan kişilerin 3-11 yıl kadar yaşadığı söylenebilir.