İçindekiler
Denetçi belgesi kimler alabilir?
“(3) Denetçi belgesi aşağıdaki şartları taşıyan mimar ve mühendislere verilir: a) Türkiye Cumhuriyeti tâbiiyetinde olması. b) Şantiyelerde iş görebileceklerine ilişkin olarak, görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığının ilgili sağlık kurum veya kuruluşunca belirlenmesi.
Denetçi belgesi nasıl alınır?
- DENETÇİ BELGESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER VE.
- BELGELERDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR.
- Başvuru dilekçesi.
- Şantiyelerde iş görebileceklerine ilişkin, görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair sağlık raporu.
- Diploma.
- Adli Sicil Beyanı
- İlgili meslek odasına kayıt belgesi.
Denetçi mimar ve mühendis nedir?
Denetçi mimar ve mühendisler şartname ve mevzuata göre projede bulunan mimari, statik, mekanik ve elektrik uygulama ve hesaplarını inceler. İncelenen projede eksik ve hatalı durumlar varsa yapı sahibine bildirilir ve gerekli düzenlemeleri yapılması istenir.
Denetçi mimar ne iş yapar?
Özel kişilere ait bir yapının imar planına, fen/sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygun kalitede yapılması için proje ve denetimini sağlar. İdareye karşı da fenni mesulün sorumluluklarını üstlenen yapı denetim kuruluşlarının ücretini arsa sahibi ödemekle mükelleftir.
Imar denetçi belgesi kimler alabilir?
Bu kapsamda, merkez ve taşra teşkilatında görevli en az 3 yıl mesleki deneyimi olan, mimar, inşaat, makine, elektrik, elektrik-elektronik, harita ve çevre mühendisleri ile şehir plancısı ve en az dört yıllık hukuk fakültesi mezunları arasından 1000 kişi imar denetçisi olmak üzere seçildi.
Uygulama denetçi belgesi kaç yıl geçerli?
(6)(Değişik:RG-22/8/2015-29453) Verilen ya da yenilenen denetçi belgeleri beş yıl için geçerlidir. Bu sürenin sonunda vize edilmeyen denetçi belgesinin kullanımına izin verilmez.
Yapı denetimi önü açık mı?
Yapı Denetimi mezunları için kamu da kontenjan açılmamaktadır. Kamuya atanmaları için herhangi bir yasal engel bulunmamakla birlikte bu durum sadece KPSS kontenjanları ile ilgili bir süreçtir.
Denetçi belgesi kaç yıl geçerli?
1-) Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliğinin 14. Maddesi çerçevesinde, yapı denetimlerde görev alan mimar ve mühendislerin, yeterliliklerinin tespiti için 5 yılda bir olmak üzere denetçi belgesi vize işlemi yapılır. Vize işlemi yapılmayan denetçinin görevine devam etmesine izin verilmez.
Yapı denetim laboratuvar izin belgesinin geçerlilik süresi kaç yıldır?
İzin belgesi almaya hak kazanan kuruluşlar 16 ncı maddenin birinci fıkrasında belirtilen denetçileri, izin belgesinin verildiği Merkez Yapı Denetim Komisyonu karar tarihinden itibaren 90 takvim günü içinde istihdam eder. Verilen izin belgesi üç yıl için geçerlidir.