Değer kaybı dosyası kaç günde sonuçlanır?

Eğer yapılan ödeme araçta meydana gelen değer kaybını hakkaniyetli olarak karşılıyorsa dava açmaya dahi gerek kalmamaktadır ve bu çözüm yolu 15 gün içerisinde sonuçlanır. Aksi halde sigorta şirketine karşı açılan değer kaybı talep ve davaları tahkime gider.

Değer kaybı miktarı nasıl hesaplanır?

Araç değer kaybı hesaplama formülü, hasar miktarına ve kilometre katsayısına göre belirlenir. 75.000 km ile 149.000 km arasında yol kat eden tüm araçların katsayı çarpanı yeni düzenlemeyle aynı alınır. Araçtaki toplam değer kaybı; baz değer kaybı, hasarın boyutu ve aracın yıpranma düzeyi çarpılarak elde edilir.

Araç değer kaybı ekspertiz raporu nasıl alınır?

Araç eksperlerini netten de bulabileceğiniz gibi mahallenizdeki sigorta acentasına uğrayarak temin edebilirsiniz. Eksperi bulduktan sonra ondan “araç hasar ve değer kaybını ölçümlemesi için bilirkişi raporu” hazırlatmasını isteyebilirsiniz.

Değer kaybı tazminatı nedir?

Araç değer kaybı tazminat davası herhangi bir şekilde hasar gören araçta yapılan tamir, onarım işlemleri sebebiyle araçta meydana gelen değer kaybının tazmini için açılır. Bir kaza sonrası hasara uğrayan araç her ne kadar en iyi şekilde onarılmış olsa da aracın ikinci el piyasasındaki değeri düşer.

Değer kaybı kim öder?

Sonuç olarak; araç değer kaybını zarara sebep olan sürücü, araç sahibi, bunları sigorta eden sigorta firması (poliçesi limiti dahilinde) zarara uğrayan kişiye ödemekle yükümlüdür.

Değer kaybı kaç km’ye kadar?

Yani tazminat alma şartlarından olan aracın en fazla 165.000 km’de olma şartı ortadan kaldırılarak her yaş ve kilometredeki araç için araç değer kaybı tazminatı istenilebilecektir.

Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır?

Araç Değer Kaybı İçin Nereye Başvurulur? Değer kaybı almak için, suçlu olan tarafın sigorta şirketine başvuru yapılır. Kazaya karışan ve suçlu olan araç sürücüsünün zorunlu trafik sigortası şirketine gerekli işlemler için başvurulması gerekir.

Değer kaybı neleri kapsar?

Araç değer kaybı, bir aracın geçirdiği kaza sonrası gördüğü bakım ve onarım işlemlerinin ardından orijinal değerini kaybetmesidir. Aracınızla yapılan kaza, tramer kaydı verilerine geçer ve aracınız 2. el piyasasında değer kaybına uğrar. Bunun doğal bir sonucu olarak ortalama değerinden daha düşük fiyata alıcı bulur.