İçindekiler
Bebeklere TV neden yasak?
İlk 2 yıl çocuğunuza televizyon izletmeyin Yapılan araştırmalar 2 yaş öncesinde televizyon izleyen çocukların bilişsel gelişimlerinin olumsuz olarak etkilendiğini, dil gelişimlerinin geciktiğini ortaya koymaktadır.
Bebekler kaç aydan sonra tv izler?
Bu nedenle Amerikan Pediatri Akademisi, önlem olarak 0-2 yaş çocuklarının televizyon ekranlarından uzak durmaları gerektiğini vurgulamaktadır.
Çocukları sosyal medyadan nasıl uzak?
Çocuğunuzun seçmiş olduğu sosyal medya uygulaması dışında kalan diğer sosyal medya uygulamalarını telefondan kaldırarak devre dışı bırakın. Çocuğunuzdan kullandığı tek sosyal medya hesabının şifresini sizinle paylaşmasını isteyin. Çocuklar bu konuda size karşı çıkacaklardır.
Çocuklar telefon bağımlılığından nasıl kurtulunur?
Çocuklarınızı yetenek ve ilgi alanlarına uygun spor dallarına yönlendirin. Çocuğunuzun arkadaşlık ilişkilerini destekleyin, sosyal izolasyona uygun olacak şekilde onları bir araya getirecek aktivite planlayın. Çocuğunuzun bilgisayar kullanımını kontrol edin ve sanal ortamdaki arkadaşlarını tanıyın.
9 aylık bebek çizgi film izler mi?
1 yaşından önce kesinlikle çizgi film izlenmemesini söyleyen uzmanlar, 3 yaşından sonra kontrollü olarak günde 1 saati geçmeden seyretmek gerektiğini, 4-6 yaş arasında 1,5 – 2 saat seyredilmesi gerektiğini söylüyor.
Baby TV bebekler için zararlı mı?
Pediatrik konuşma ve dil uzmanı Birgül Çay’a göre, bebek kanalları dil gelişimine hiç bir şekilde fayda etmiyor: “Edindiğim tecrübe doğrultusunda, Baby TV gibi kanalların ve bebeklere yönelik DVD’lerin saatlerce izlenmesini ne dil gelişmine, ne de sosyal gelişimine faydası var.
Medyadan çocukları nasıl koruruz?
Amaç ne olursa olsun çocukların sosyal medya hesabı alması, YouTube kanalı açması ya da YouTube kullanması çok sakıncalı. Anne babalar çocuklarına iyi model olmalı ve aile saatlerinde telefonlarını ellerinden bırakmalı; çocuklarına zaman ayırıp, onlarla sohbet etmeli. Çocuklarıyla iletişimlerini iyi hale getirmeli.
Surekli telefonla oynayan cocuga nasil Davranmali?
Kendi kendimize kurallar ve yasaklar uygulamak yerine çocukla karşılıklı konuşmak ve ortak bir yol bulmak gerekir. Çocuğa, fazla kullanımın zararlarını çok net anlatmak ve bir zarar algısı oluşturmak gerekir. Çocukla işbirliği yaparak belirlenecek kurallara uyum da daha yüksek olur.