Yağ pompası nedir ne işe yarar?
Yağ pompası, yağ deposundan aldığı yağı kuvvetli bir şekilde tüm hareketli parçalara ulaştırır. Enerjisini eksantrik kam milinden alır, aldığı güç sayesinde yağ pompası çalışmaya başlar.
Araba kısa mesafede neden hararet yapar?
Araba hararetinin başlıca nedenleri şöyle sıralanır: Soğutma sıvısının azalması, Hararet müşürünün görevi, soğutma suyu sıcaklığını belirleyip motor kontrol ünitesine bildirmektir. Müşürün yanlış ölçüm yapması, radyatör fanının devreye girmesini engeller ve bu da hararetin yükselmesine neden olur.
Yağ Pompası tıkanırsa ne olur?
Yağ pompası tıkandığında oluşması gereken yağ basıncı oluşamayacak ve yağlama tam anlamıyla gerçekleştirilemeyecektir. Bu durumda aşınma artar. Aşınma sonucu oluşan toz parçacıkları yağ pompasını daha çok tıkayarak motorun ömrünün kısalmasına neden olur.
Yağ Pompası patlarsa ne olur?
Yağ pompası arızalanması durumunda, tüm yağ kartel bölmesinde toplanacak ve motor adeta yağsız kalacaktır. Aracın bu şekilde kısa bir sürede olsa da çalışmaya devam etmesi halinde ise, birçok motor aksamı aşırı sürtünmeden kaynaklı olarak aşınacak ve artık kullanılamaz hale gelecektir.
Yağ müşürü nasıl test edilir?
İlk olarak araç motor çalışması durdurulur ve 5 ile 10 dakika arasında beklenir. Bekleme sonrası kontrol işlemine başlayarak, motor yağ seviyesi kontrol edilir. Yağ seviyesi çok düşük gözüküyor ise yağ eklenmelidir. Yağ seviyesi normal seviye de gözüküyorsa oluşan arıza yağ eksikliği nedeniyle oluşmamıştır.
Yağ pompasi nasil çalişir?
Yağ pompasının tüm bu işlemleri yapabilmek için hareket alıp beslendiği bir parça var; oda eksantrik mili. Marş sırasında gücü motor üretiyor ve ihtiyacı olan parçalara dağıtıp yapılıyor. Eksantrik mili de uzun bir demirdir. Yağ pompası bundan aldığı hareketle yağı pompalayarak motorun zarar görmesinin önüne geçer.
Yağlayıcılar hangi prensibe göre çalışır?
Eksantrik mili de uzun bir demirdir. Yağ pompası bundan aldığı hareketle yağı pompalayarak motorun zarar görmesinin önüne geçer. Çalışma prensibine kabaca değinecek olursak otomobillerde bulunan birçok yağ pompası yüksek basınç mantığına göre tasarlanmıştır. Bu sisteme göre pompanın içine bir mil yerleştirilir.
Araç pompası nedir?
Otomobiller çalışma prensibi gereği yakıta ihtiyaç duyarlar. Otomobillerde yakıt deposu vardır. Motorun çalışması için yakıt deposundaki yakıtın motora iletilmesi gerekir. Bu iletimi sağlayan parçaya ise yakıt pompası denir.