E-Defter 2 kopya yükleme zorunlu mu?

e-Defter Genel Tebliğinde 19 Ekim 2019 tarihinde yapılan değişiklikle, 1 Ocak 2020 tarihinden sonra oluşturulan e-defterlere ait e-Defter Dosyaları ve Berat Dosyalarının ikinci kopyalarının 10 yıl süreyle edefter.gov.tr internet sitesinde yayınlanan e-defter saklayıcı kuruluşlarda veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB …

E-Defter 2 kopya nereden kontrol edilir?

e-Defter Saklama Berat Dosyaları İkincil Kopyaları Söz konusu ikincil kopyalar, Mali Mühür / Elektronik İmza ile https://uyg.edefter.gov.tr/edefter/ linkinden e-Defter Uygulamasına giriş yapılmak suretiyle, “e-Defter Saklama Listesi” menüsünden dönem seçerek görüntülenebilir.

E-Defter ikincil kopya saklama ne zaman yapılır?

E-Defter Saklama Kullanıcı Kılavuzu’nda 2021 yılı aylık veya 3 aylık (geçici vergi dönemleri bazında) olarak berat dosyası yükleyenler için e-defter ve berat dosyalarının ikincil kopyalarının saklanmak üzere Gelir İdaresi Başkanlığı bilgi işlem sistemlerine aktarım zamanı; e-defterlerin oluşturulması, imzalanması ve …

E-Defter Bilgi Güncelleme Nasıl Yapılır?

Elektronik imza araçlarını (tüzel kişiler için MALİ MÜHÜR, gerçek kişiler için NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA) kullanarak e-Defter uygulamasına giriş yapınız. “ Bilgi Güncelle” bölümüne tıklayınız. Açılan ekranda yer alan bilgileri güncelleyebilirsiniz.

E-defter iptal edilir mi?

E-Defter başvurusu iptal edilebilir mi? Zorunluluk kapsamında olan mükelleflerin başvurularını iptal etmeleri mümkün değildir. Gönüllü olarak e-defter uygulamasına geçen mükellefler ise, iptal için Gelir İdaresi Başkanlığına durumu anlatan bir dilekçeyi Maliye Bakanlığı Ek Hizmet Binasına göndermeleri gerekmektedir.

E-defter Berat bilgileri ne demek?

e-Defter beratı nedir? Usul ve esasları GİB tarafından yayınlanan, tebliğler ile belirlenmiş olan defter dosyasının bir nevi özetini içeren ve mali mühür ile imzalanarak mükellef tarafından GiB’e beyan edilen dosyadır.

E-Defter saklama nereden kontrol edilir?

Mali Mühür / Elektronik İmza ile https://uyg.edefter.gov.tr/edefter/ linkinden e-Defter Uygulamasına giriş yapılarak, “e-Defter Saklama Listesi” menüsünden dönem seçerek görüntülenebiliyor.

E-Defter Berat bilgileri ne demek?

E-Defter saklama hangi dosyalar?

Dosya yolu ile belirlediğimiz klasörde e-Defter, berat ve GİB onaylı berat dosyalarının “.zip” halleri bulunmak zorunda olup, kontroller bu üç dosya türü üzerinden yapılmaktadır. Bununla birlikte sisteme yalnızca e-Defterler ve GİB onaylı berat (GİB ön ekli) dosyaları alınmaktadır.

GiB e-Defter saklama nedir?

e-Defter saklama zorunluluğuna yakın bir dönemde ayrıcalık getirilmiştir. Buna göre, elektronik ortamda tutulan bu defterlerin siber saldırı, virüs gibi olumsuzluklara karşı vergi güvenliği oluşturmak için ikinci bir nüshalarının saklamacı kurum aracılığı ile saklanması zorunluluğu bulunur.

E-defter nasil yüklenir?

Yevmiye Beratını GİB’ e Yükleme

  1. E-Defter İşlemleri Sekmesinde yeni oluşan kaydı çift tıklayarak açınız.
  2. Açılan ekranda “E-Defter Dosyaları” sekmesine geçiş yapınız.
  3. E-Defter dosyaları sekmesinde “Yevmiye Berat” dosyasını çift tıklayarak açınız.
  4. Açılan berat dosyası üzerindeki bilgiler kontrol ediniz.

E-defter nasıl indirilir?

Mühürlü ya da imzalı berat dosyası paketlenir. Hazırlanan paket edefter.gov.tr adresinde bulunan e-Defter Uygulamasına giriş yapılarak yüklenir ya da web servis aracılığıyla gönderilir. Berat dosyası Gelir İdaresi Başkanlığı mali mührü ile de mühürlenerek indirilecek biçimde defter sahibinin erişimine açılır.