İçindekiler
Tez Öneri kısmı nasıl yazılır?
Öneriler
- “Ne olacak?” sorusunu yanıtlayın. Okuyuculara bu çalışmanın neden önemli olduğunu açıklayın.
- Sentez yapın, özet değil! Makalenizde yer alan bilgileri, tekrar tekrar sunulan veriler haline getirmeye kalkışmayın.
- Okuyucularınızı yeniden yönlendirin.
- Yeni bir anlam kazandırın.
Tez önerisi yazarken nelere dikkat edilmeli?
Tez Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler
- 1.Araç ve Gereçlerinizi Belirleyin.
- Son Tarihlerinizi Belirleyin.
- 3. Literatür Taraması ile Başlayın.
- Tez Başlığınızı Belirleyin.
- Tezin Alt Başlıklarını Belirleyin.
- Literatür Taramasını Yazın.
- 7. İç Bölümleri Yazın.
- 8. Sonuç Bölümünü Yazın.
Tez önerisi nereye verilir?
Hazırlanan tez önerisi, sizin tarafınızdan kayıtlı olduğunuz Enstitü’ye teslim edilir. 2016 yılında yayınlanan YÖK Yönetmeliği’ne göre tez önerisinin hazırlanıp Enstitü’lere verilmesi için son tarih 2. Dönemin sonudur. Bu öneri Enstitü yönetim kurulunda kabul edilir ve resmi olarak tez konunuz belirlenmiş olur.
Tez metodolojisi nedir?
Bilimselliği yakalamak ve araştırma yapmak için alana özgü birtakım yöntemler geliştirilmiştir. Bu yöntemlerin genel adı “metodoloji” bilimidir. Özellikle tez yazımı ve araştırma konusu belirlerken yeni bir şeyin üretimi için ilk önce alan taraması ve yöntemleri takip edilmelidir.
Tez Konusu Öneri Formu nedir?
Tez önerisi nedir: Hazırlanması tasarlanan tez ile ilgili yapılan bir ön bilgilendirme yazısıdır. Lisans ya da yüksek lisans öğrencisi nasıl bir tez ortaya koymak istiyorsa öneri olarak danışman hocasına sunması gerekir.
Tez önerisi kaç sayfa olmalı?
Tez önerisinde öğrencinin ad ve soyadının, tez başlığının bulunduğu bir kapak sayfası gerekir. Tez önerisinin uzunluğu çeşitli faktörlere bağlıdır, ama ortalama olarak yaklaşık 25-30 sayfadır. APA 6’ya göre 3500 sözcüktür. Tez başlığı ise 12 sözcüğü geçmemelidir.
Sosyal bilimler metodolojisi nedir?
Sosyal bilimler metodolojisi genel olarak üç temel soruya verilen cevaptan kaynaklanmaktadır. Bunlar, sosyal bilimlerin ne tür bir gerçek veya bilgi sağladığı, nasıl sağladığı ve karşılaştığı problemleri veya eksikleri nasıl giderdiğidir. bir sahnede yaşanıyormuş gibi anlatarak, bilimsel kamuoyuna aktarmaktadır.