İçindekiler
Hangi durumlarda istifa edilirse tazminat alınır?
Ayrıca emeklilik hakkı kazanan ya da 15 yıl ve 3600 gün şartlarını taşıyan işçi de istifa ederek kıdem tazminatı alabilecektir. Tabi, bütün bu hallerin temel şartının, işçinin işyerinde en az 1 yıl kıdeminin varlığı olduğunu vurgulamam gerek. Bir yıllık kıdemi olmayan işçi, hiçbir şekilde kıdem tazminatını hak edemez.
Tazminatsız işten çıkarılan işçi ne yapmalı?
Kıdem Tazminatı Dolayısıyla tazminatsız işten çıkarılan işçi ne yapmalı sorusuna cevap vermek oldukça basittir. Tazminatsız işten çıkarılan işçi 5 yıllık zamanaşımı süresi içerisinde dava açarak kıdem tazminatını talep etmelidir.
İşçiye hangi durumlarda ihtar çekilir?
İşveren tarafından işçiye ihtarname çekilmesi belli hallerde söz konusu olabilir. Haklı sebeple fesih ve bildirimli fesih hallerinde işverenin işçiye ihtarname çekmesi durumu gerçekleşebilir. İşveren tarafından işçiye ihtarname çekilmesi bakımından süre ve gerekli hususlar önem arz etmektedir.
Ibraname imzalamazsa ne olur?
Bu durumda işçi nasıl olsa alacaklarımı aldım diyerek artık ibranameyi imzalamasa dahi, işveren ödemeleri banka yoluyla yapmış olduğu, dolayısıyla elinde belge olduğu için işçinin ibranameyi imzalamamış olması hiçbir anlam ifade etmeyecek, işverenin aleyhine bir durum oluşturmayacaktır.
Çıkış Ibranamesi nedir?
İbraname, sözlük anlamı olarak “aklanma belgesi”dir denebilir. Bir diğer tanımla ibraname; çalışanın işten ayrılırken iş hukuku ve iş sözleşmesinden kaynaklanan her türlü hak ve alacağını aldığına dair imzalattırılan bir belgedir. İş sözleşmesinin sona ermesinin ardından ibraname imzalattırılır.
Iş Cikisimi e devletten kac gün sonra Ogrenebilirim?
İşveren bu bildirgeyi hemen verirse, birkaç gün içinde sistemde de gözükecekken; işçinin beklemesi gereken azami süre de 10 gün olmaktadır. İşçinin işten çıkış bilgilerine e devlet üzerinden sorgulayarak da öğrenilebilinir.