Yetişkinlerde gözde kayma neden olur?
Kas felçlerine bağlı oluşan göz kaymalarında, hasta erişkin yaşta ise genellikle yüksek tansiyon, diyabet, damar hastalıkları ve kafa travması gibi bir durumdan kaynaklı olabilir. Bazı göz kaymaları doğumsal da olabilir. Yüksek hipermetropi, miyopi veya astigmatizma kaymaya neden olabilir.
Yetişkinlerde ani göz kayması neden olur?
Sonradan ortaya çıkan bir göz kayması, travma veya görme kaybı nedeniyle olmaktadır. Örneğin 50-60 yaş civarında sık gördüğümüz Altıncı Sinir Felci durumu, gözün dışa hareket edememesi şeklinde görülmektedir. Altıncı sinir felci yaşa bağlı olduğu gibi kafa travmalarından sonra da görülebilmektedir.
Goz kaymasi Gozlukle düzelir mi?
Erken Teşhis ve Tedavi Çok Önemli Bu gruptaki göz kaymalarının çoğu içe doğru kaymalardır ve en öncelikli tedavisi gözlük kullanımıdır. Doğru gözlüğün verilmesi için mutlaka damlalı muayene yapılması gerekmektedir. Doğru verilen ve devamlı kullanılan bir gözlük ile bu yaş grubundaki göz kaymaları büyük oranda düzelir.
Sonradan göz kayması olur mu?
Göz kayması doğuştan olabilir ya da çocukta sonradan ortaya çıkabilir. Çoğu vak’ada göz kaymasının nedeni bilinmez. Öte yandan ailede göz kayması görülüyorsa, göz kayması açısından bu ailelerdeki çocuklar daha büyük bir risk altındadır.
Göz kayması nasıl tedavi edilir?
Şaşılık asla kendi kendine ve zamanla düzelmez. Bazı şaşılık tiplerinde gözlük kullanımı ile tamamen tedavi sağlanabilmektedir. Bu yüzden tedavinin ilk basamağı çocukta gözlük ihtiyacının doğru bir şekilde tespiti ve düzeltilmesidir.
Göz kayması zamanla geçer mi?
Göz kaymasının sebepleri nelerdir?
Göz Kayması Nedenleri
- Bir gözde görme kaybı
- Bir gözde yüksek göz derecesi.
- Travma.
- Göz sinir felci (3.sinir felci, 4.sinir felci, 6.sinir felci)
- Doğumsal.
- Guatr.
- Nörolojik hastalıklar.
- Ateşli hastalık.
Gözde kayma nasıl düzeltilir?
Yetişkinlerde görülen şaşılık durumunda kayma miktarına göre tedavi planı yapılır. Prizmatik camlarla, göze hareket veren kaslara uygulanan botulinium toksin (botoks) enjeksiyonuyla veya şaşılık cerrahisiyle hastanın hem göz kayması hem de çift görmesi ortadan kaldırılabilir.
Içe doğru göz kayması nasıl geçer?
Hipermetropiye bağlı içe göz kayması (Akomodatif Ezotropya) Çocuklarda en sık rastladığımız bu içe kayma türünde gözlükler ile kaymayı tamamen kontrol etmek genelde mümkündür. Uygun hastalarda akomodatif ezotropya problemini; kontakt lensler ve lazer ameliyatı ile de tedavi edebiliyoruz.