Morbid obez ne demek?

Morbid obezite, ortaya çıkardığı risklere bağlı olarak yaşam süresini kısaltan ve ölümcül sonuçlar doğurabilen obeziteye verilen isimdir. Yaygın olarak görülen bu rahatsızlık, aşırı ve hastalıklı şişmanlık anlamına gelmektedir.

Morbid obez testi nedir?

Obezite hesaplamada kilonuzun, boy değerinizin karesine bölünmesiyle (kg/m²) hesaplanan Vücut Kitle İndeksi (VKİ) değeri kullanılır ve Dünya Sağlık Örgütü’nün referans aralığı temel alınır. Vücut kitle indeksi sonuçlarına göre 30’un üzeri obez, 40’un üzeri morbid obez, 50’nin üzeri süper obez olarak isimlendirilir.

Kimler morbid obez?

Tıbbi sınıflamada vücut kitle indeksi 18.5 – 25 kg/m² arasında olanlar normal kilolu, 25 – 30 kg/m² arasında olanlar fazla kilolu, 30 – 40 kg/m² arasında olanlar obez, 40 kg/m²’nin üzerinde olanlar ise morbid obez olarak adlandırılır.

Morbid obezite kaç kilo?

· 25 – 30 arası FAZLA KİLOLU, · 30 – 40 arası ŞİŞMAN, · 40 ve üzeri ise AŞIRI ŞİŞMAN (MORBİD OBEZ)yani TEHLİKELİ OBEZİTE grubundasınız demektir. Söz gelimi ağırlığınız 120 kg ve boyunuzda 1.70 m olsun vücut kitle endeksiniz = 120 / 1.70 x 1.70 = 41.5 kg /m² olup AŞIRI ŞİŞMAN guruba girmektesiniz.

Morbid ne anlama gelir?

Morbid kelimesi Türkçe’de “hastalıklı” anlamına gelir. Fransızca morbide veya İngilizce morbid “hastalıklı” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince aynı anlama gelen morbidus sözcüğünden alıntıdır. Latince sözcük Latince morbus “(ölümcül) hastalık” sözcüğünden türetilmiştir.

Morbid obezite tedavisi nasil yapilir?

Bu sorun için sayısız tedavi yaklaşımı desteklenmiş olup bunların içerisinde düşük kalorili diyet, ilaç tedavisi, davranış değişikliği ve egzersiz tedavisi yer almaktadır. Bununla birlikte, morbid obezitenin uzun vadeli tedavisinde etkili olduğu kanıtlanmış yegane yaklaşım cerrahi müdahaledir.

1 derecede obez ne demek?

Bir kişinin vücut ağırlığı, olması gerekenden en az% 20 daha yüksekse, obez olarak kabul edilir. Vücut Kütle İndeksiniz (VKİ) 25 ile 29,9 arasındaysa, fazla kilolu sayılırsınız. VKİ’nin 30 veya üzerinde olması 1. derece obez olarak kabul edilir.