Hafaza meleklerinin görevi nedir?

“İnsanın arkasında ve önünde, Allah`ın emriyle onu koruyan ve yaptıklarınızı kaydeden melekler vardır” (er-Ra`d, 13/11). İnsanın sağ ve sol omuzlarında bulunan hafaza melekleri insanın günah ve sevaplarını kaydederler. Bu melekler insandan cima, helâ ve gusül anında bu haller bitinceye kadar ayrılırlar.

Hafaza melekleri insanı nasıl korur?

Hafaza melekleri insandan hiç ayrılmaz. Kur’ân bunların insanı daima izlediğini ve koruduğunu vurgular: “O(insa)nın önünden ve arkasından izleyen(melek)ler vardır. Onu Allah’ın emrinden (kaza ve belalardan, tehlikelerden) korurlar. Bir millet kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez.

Insanları korumakla görevli olan meleğin ismi nedir?

Mukarrabûn ve İlliyyûn melekleri: Allah’a çok yakın ve onun katında üstün mevkiye sahip olan meleklerdir. Muakkibe: İnsanları korumakla görevli meleklerdir. Hafaza: insanların önde ve arkasında bulunan meleklerdir.

Melekler Allah’a isyan etmezler?

2- Melekler Allah’a isyan etmezler: Melekler, Allah’ın emrinden çıkmazlar, asla günah işlemezler, hangi iş için yaratılmış iseler o işi yaparlar. “Onlar, üstlerindeki Rablerinden korkarlar ve kendilerine ne emrolunursa onu yaparlar.”

Peki, melekler Allah’tan sonra ikinci sırada yer alır?

Melekler, iman esasları içinde Allah’a imandan sonra ikincisi sırada yer alır. Peki melek nedir, melekler neyden yaratılmıştır, meleklerin vazifeleri nelerdir? Mahlûkât içerisinde insanın görebildiği varlıklar olduğu gibi göremediği varlıklar da mevcuttur.

(Müslim, İman 37)Müslim’e oğul Müjdesi gelen melekler?

İbrahim’e bir oğul müjdesiyle gelen melekler de, insan şeklinde görünmüşlerdir. Ayrıca Cibrîl hadisi olarak bilinen, -iman, İslâm ve ihsan kavramlarının tanımlarının yapıldığı- rivâyette de belirtildiği gibi, Cebrail sahabiler tarafından insan şeklinde görülmüştür. (Müslim, İman 37)