Boyun düzleşmesi için ne yapmak gerekiyor?

Tedavide ilk aşamada fiziksel tıp yöntemleri tercih edilir. Fizik tedavi olarak çeşitli boyun ve postür egzersizleri, boyun traksiyonları ve masajlar hem bölgedeki kasların güçlendirilmesi, hem omurganın bası belirtilerinin rahatlatılması hem de kemik yapıların düzenlenmesi açısından faydalıdır.

Boyun düzleşmesi için hangi hareketler?

Boyun Düzleşmesi İçin Yapılabilecek Egzersizler Öncelikle boynu öne doğru eğmek ve arkaya olabildiğince esnetmek gerekmektedir. Bu hareket servikal fleksiyon ve uzatma egzersizi olarak kabul edilir. Sol kulağı sol omza olabildiğince değdirmek ve daha sonra sağ kulağı sağ omuza değdirmek de faydalı bir egzersizdir.

Boyun icin hangi doktora gidilmeli?

Boyun ağrıları için ortopedi bölümüne gidilmelidir. Bunun yanında fizik tedavi poliklinikleri de tedavi aşamasında oldukça etkili olmaktadır.

Boyun düzleşmesi olanlar hangi yastıkta yatmalı?

Boyun düzleşmesi için de boyun kıvrımını destekleyen yastıklar ile ortopedik yastık seçimlerine yönelmeniz doğru bir tercih olacaktır. Ayrıca yatış pozisyonunuza göre alçak, yüksek veya sert/orta sert yastık seçimlerinden birine yönelebilirsiniz.

Boynu tutulan kişi nasıl yatmalı?

Boyun için en ideal yatış pozisyonu yan yatış ve sırtüstü yatıştır. Sırtüstü yatıyorsanız kullandığınız yastığın, boynunuzun doğal eğriliğini destekleyen kavisli kısma ve başınızı destekleyen daha düz kısma sahip olması idealdir.

Boyun ve omuz ağrıları için hangi doktora gidilir?

Boyun ağrısı için hastanelerin ortopedi veya fizik tedavi polikliniklerine başvurmak gerekir.

Boyun ağrısı için hangi doktora gidilmeli?

Boyun ağrıları ufak egzersizler ile geçebilir. Fakat dinlenmelere rağmen uzun süre boyunca geçmeyen boyun ağrıları için mutlaka uzman bir hekime başvurulmalıdır. Bunun için hastanelerin Fizik tedavi bölümlerine veya Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümüne başvurulmalıdır.

Boyun ağrısına evde ne iyi gelir?

Boyun ağrısına ne iyi gelir?

  • Zencefil. Anti-flamatuar özelliği bulunan zencefil boyundaki dolaşım ve kan akışını artırarak iltihabı ve ağrıyı durdurur.
  • Elma sirkesi. Anti-flamatuar ve antioksidan olan elma sirkesi boyun ağrısına da çok iyi geliyor.
  • Acı biber.
  • Lavanta yağı