İçindekiler
Varis köpük tedavisi sonrası tekrarlar mı?
İyi planlanmış bir varis tedavisi sonrasında varisin tekrarlaması mümkün değildir.
Köpük tedavisi sonrası morluklar ne zaman geçer?
Bu tedavinin yapılması esnasında kullanılan iğneler çok ince olduğu için iğne izi kalmaz. Ancak damar içine verilen ilacın etkisi ile küçük morluklar oluşabilir. Bu morluklar kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte en geç bir aya kadar ortadan kalkar. Bu morlukların oluşması endişe yaratmamalıdır.
Iğneli varis tedavisi sonrası nelere dikkat edilmeli?
İşlemden hemen sonra bacağınızda ciltteki betadin solüsyonu silerek temizlenir. Ardından ya hemen varis çorabınız giydirilir ya da elastik bandaj uygulanır. İşlemden sonraki bir hafta boyunca sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar varis çorabı giymeniz önerilir. Gece yatarken varis çorabı giymenize gerek yoktur.
Varis tedaviyle geçer mi?
Yani, varislere gerçek bir tedavi uygulanmamıştır, sadece geçici bir görsel düzelme sağlanmıştır. Bunu, en çok altta yatan venöz yetmezlik araştırılmadan, varislerin skleroterapi ile yada ciltten yapılan kesilerle alındığı durumlarda görürüz.
Köpük tedavisi kalıcı mı?
Varis köpük tedavisi nin bilinen bir zararı yoktur. Kullanılan köpüğün bir zararı olmamakla birlikte vücutta kalıcı da değildir. Zehirleme etkisi yoktur.
Varis tekrarlar mi?
Ancak, mükemmel bir tedaviden sonra bile, kuvvetli yatkınlığı olan kişilerde varisin tekrarlaması mümkündür. Cerrahi ameliyatlardan sonra, hastaların yaklaşık yarısında ameliyatla alınan damarın yatağında vücut minik kıvrıntılı damarlar (neovaskülarizasyon) oluşturur ve varis buna bağlı olarak tekrarlar.
Köpük tedavisinden sonra denize girilir mi?
Tedavinin etkinliği mevsime göre değişmez. Köpük tedavisi tamamlandıktan 1 ay sonra , tedavi bölgesine direk güneş ışığı alınabilir. Ancak yine de ilk yıl 50 faktörlü güneş koruyucu kullanmak ve tedavi bölgelerini uzun süre güneşe tutmamakta fayda vardır. Denize girmekte, yüzmekte hiçbir kısıtlama yoktur.
Varis köpük tedavisi acıtır mı?
Köpüklü varis tedavisi sırasında herhangi bir ağrı hissetmezsiniz, iğne girişlerindeki ağrıyı gidermek için de ya lokal anestezi ya da konforunuzu arttırmak amacıyla damardan ağrı kesici enjekte edilir. Bu nedenle iğne girişlerinin ağrısını hissetmeyeceksiniz.
Iğne ile varis tedavisi nasıl yapılır?
Tıbbi adı SKLEROTERAPİ’dir. Bu yöntemde genişlemiş, dejenere olmuş damar içine bazı özel solüsyonlar enjekte edilerek damarın iç yüzeyi tahriş edilir. Daha sonra dışarıdan enjeksiyon sahasına baskı uygulamak suretiyle damarın kapanması sağlanır. İşe yaramaz hale gelmiş damar bir süre sonra vücut tarafından yok edilir.
Varis tedavisi kaç gün sürer?
Ameliyatsız varis tedavisi çok uzun soluklu bir tedavi değildir, yaklaşık 1 haftada hastanın problemi çözülür. 1 gün 1 saatlik işlem sonrası ana problem tedavi edilir. Sonraki köpük tedavileri de maksimum 1’er saatlik işlemleri alır. 1 ay ve 3 ay sonra kontrolleri yapılır.
Varis için ameliyat şart mı?
Varis, son zamanlarda tedavi seçeneklerinde artış görülen ve eskiye kıyasla daha kolay tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bir çeşit damar problemi olan bu hastalık, varis ameliyatı ile de çözüme kavuşturulabilir. Ameliyat ile tedavi şart değildir fakat kimi durumlarda hastanın ve doktorun tercih ettiği bir yöntemdir.
Tedavisi edilen varis tekrarlar mı?