2021 kira vergisi ne kadar?

Kira vergisi hesaplama 2021 yılı istisna tutarı 7 bin lira olarak açıklanmıştır, buna göre; Aylık 700 lira kira geliri bulunan bir gayrimenkulün götürü gider hesaplama usulü ile yapılan hesaplamasında ödenecek tahmini vergi tutarı 441 Türk lirasıdır.

2020 işyeri kira istisnası ne kadar?

Bir kişinin birden fazla konuttan kira elde etmesi halinde istisna, her bir konut için ayrı ayrı değil, kira gelirleri toplamına bir defa uygulanır. İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarını beyanname verme sınırını (2020 yılı için 49.000 TL) aşanlar.

Kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira vergileri 2 eşit taksitte ödenir. Verginin birinci taksiti Mart ayı içerisinde, ikinci taksiti ise Temmuz ayı içerisinde ödenmektedir. Hesaplanmış olan kira vergisi tutarı; vergi dairelerine ya da tahsile yetkisi olan banka şubelerine ödenebilir.

Kira gider olarak gösterilir mi?

Kira ve aidat. Şirketinizin adresinin bulunduğu yer size ait değilse ödenen kiralar da gider olarak gösterilebiliyor. Bunun yanı sıra site yönetimine ödenen aidat, demirbaş vb. ücretler de gider olarak kabul ediliyor.

Işyeri kira gelirinden konut kira gideri düşülür mü?

HEM İŞYERİ HEM KONUT KİRA GELİRİ OLANLAR Geçen yıl kira geliri olarak hem işyeri, hem de konut kirası elde edenler, konut kira vergisinin hesabında beyannamelerinden 6 bin 600 liralık konut kira istisnasını düşebiliyor. İstisnadan sonra götürü/gerçek gider düşülüp vergi hesaplanıyor.

Işyeri kira stopajı kim öder?

Kira stopajı nedir; Taşınmaz mal için ödenmekte lan stopaj bedeli, ticari olarak kullanılan gayrimenkul olması durumunda, gelir vergisi kanunun 94. Maddesi gereğince uygulanması gereken yasadır. Vergi olarak yasada yer alan bu unsur, kiracı tarafından ödenen, kira bedeline yansıyan kesinti olarak düzenlenmiştir.

Kira gelir vergisi internetten ödenir mi?

Vergilerinizi kredi kartınız ile bankaların internet bankacılığı üzerinden veya gelir idaresinin sayfasından ödeyebilirsiniz. Interaktif Vergi Dairesi-Sadece Kredi Kartı ile ödenebiliyor.

Kira gelir vergisi ödemeyen nereye şikayet edilir?

KİRACILAR EV SAHİPLERİNİ MALİYE’YE ŞİKAYET EDEBİLİRLER Ev sahiplerini kira gelirinin vergisini ödemedikleri konusunda kiracılar ALO Maliye hattı üzerinden şikayetlerini bildirebilirler.

Kira bedeli vergiden düşer mi?

Dün belgesiz olarak kira gelirinden düşülebilen götürü giderden bahsettik. İstisna (6 bin 600 lira) düşülmüş konut kira gelirinden yüzde 15 oranında da götürü gider düşülerek ödenecek vergi azaltılabiliyor. Belgeli, gerçek giderde ise yüzde 15’lik sınır yok.