İçindekiler
Kalp zayıflığı neden olur?
En sık kalp yetmezliği sebebi kalp kasının kalp krizi nedeniyle zarar görerek kasılamamasıdır. Ancak uzun süren hipertansiyon, kalp kapak hastalıkları, doğumsal kalp kas hastalıkları gibi sebepler ile de kalp yetmezliği gelişmektedir. Kalp yetmezliği kronik, ilerleyici bir hastalıktır.
Kalp hastaları ne kadar yürümeli?
Kalp sağlığı için 1 saat boyunca 5 km yürüyüş idealdir. Yani en az haftada 150 dakika yürüyüş yapılması önerilmektedir. Ama unutmayın; bu yürüyüşler tempolu olmalıdır, mağaza dolaşarak değil!
Kalp yetmezliği sonucu ne olur?
Kalp yetersizliği durumunda en sık; nefes darlığı, halsizlik, erken yorulma, sürekli yorgunluk hissi, performans düşüklüğü, önceden çıkılabilen merdiven sayısına ulaşamamak, enerjisizlik, çarpıntı, göğüs ağrısı, baş dönmesi, bulantı, öksürük ve geceleri idrara çıkma ihtiyacı gibi şikayetler görülmektedir.
Kalp hastaları ne zaman yürüyüş yapmalı?
KALP HASTALARI EGZERSİZDE BU 10 KURALA MUTLAKA UYUN! -Egzersizi haftanın en az 3 ile 5 günü yapın. En az 45 dakika, en fazla 1 saat olmasına dikkat edin. -Yürüyüşe öğleden sonra (16:00’dan sonra kortizolün düşük olduğu saatlerde) çıkın. -Egzersizi yemek yedikten en az 2 saat sonra yapın.
Kalp hastaları nasıl yürüyüş yapmalı?
Egzersiz yapabileceğinize dair kardiyoloji uzmanı tarafından mutlaka onay alın. Egzersiz yapmaya uygun bir hasta iseniz; 5 dakika hafif ısındıktan sonra; tempolu yürüyüş, yüzme, bisiklet gibi aktiviteleri 30-45 dakika yaptıktan sonra, 5 dakika tekrar hafif tempolu yürüyüş ile sonlandırın.
Kalp yetmezliğine ne iyi gelmez?
Salam, sosis, sucuk, pastırma gibi işlenmiş etler, konserve gıdalar ve hatta birçok kolalı meşrubat yüksek oranda tuzlar içerir. Bu gıdalardan kaçınılmalıdır. Kalp yetmezliğini azdıran tuzu (sodyum) azaltmak kadar önemli bir husus sodyumun potasyum ile dengelenmesidir. Potasyumdan zengin gıdaların yenmesi önemlidir.