İçindekiler
Okulu bırakanlara ceza var mı?
Okula göndermeme para cezası vardır. Çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL. idari para cezası kesilir. Bu cezaya rağmen çocuğunu okula göndermemeye devam eden ya da göndermeme nedenlerini okul yönetimine bildirmeyen veliye 500 TL. idari para cezası kesilir.
Okula gitmemenin cezası ne kadar?
Çocuğu okula göndermeme cezası 2020 yılında ise çocuğun okula gönderilmediği her gün için veliden 15 TL idari para cezası kesilir. Günlük para cezasına rağmen bu işleme devam eden ve çocuklarını okula göndermeyen hatta bu durumu okul idaresine bildirmeyen velilere 500 TL para cezası daha kesilir.
Çocuğu okula Göndermemenin cezası nedir?
Okula Kayıt Yaptırmama Cezası Hakkında Çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL. idari para cezası kesilir. Bu cezaya rağmen çocuğunu okula göndermemeye devam eden ya da göndermeme nedenlerini okul yönetimine bildirmeyen veliye 500 TL. idari para cezası kesilir.
İlkokula başlama yaşı gelen çocuğu okula kayıt ettirmek zorunlu mudur?
Yine bu yönetmelikte okul öncesi başlama yaşı ve okul öncesi eğitim hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. İlköğretim zorunlu bir eğitimdir ve çocuğunuzu, okul yaşı geldiğinde okula kayıt yaptırmak zorundasınız.
Yüz yüze eğitim mecbur mu?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Hürriyet gazetesinden Nuran Çakmakçı’nın sorularını yanıtladı. ÖĞRENCİ DEVAMLILIĞI ZORUNLU MU? “Okullarımız tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitimle açılıyor. Yüz yüze eğitime katılım zorunlu olacak.
Okula kaç gün gidilecek 2021?
Bakanlıktan yapılan paylaşımda ise şöyle denildi: * 6 Eylül 2021 itibarıyla tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlıyor.
Liselerde Devamsızlık var mı?
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.