Endonezya kaç saat oruç tutuyor?

Endonezya’da oruç süresi 12,5 ile 13 saat arası. Bangladeş’te oruç süresi 14,5 ile 15 saat arası. Cezayir’de oruç süresi 15,5 ile 16 saat arası.

Antarktika kaç saat oruç tutuyor?

antartika da oruç süresinin 32 saniye olması

Türkiye kaç saat oruç tutuyor 2021?

2021’DE KAÇ SAAT ORUÇ TUTULACAK? 2021 yılının ilk Ramazan orucunun imsak vakti, 04.50. İftar vakti ise, 19.48. Yaklaşık 15 saat oruç tutacağız.

En fazla kaç saat oruç tutulur?

İŞTE İL İL ORUÇ SAATLERİ İstanbul’da ilk oruç için imsak vakti 04:50, iftar vakti ise 19:48 olacak. Yaklaşık olarak 15 saat oruç tutulacak. Bu saat aralığı illere göre farklılık gösterecek.

Isviçre kaç saat oruç tutuyor?

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle güneşin geç saatlerde batıp, erken doğmasıyla İsveç, Norveç, Finlandiya gibi kuzey ülkelerinde yaklaşık 22 saat oruç tutulacak.

Azerbaycanlılar oruç tutuyor mu?

Sovyetler Birliği içindeyken dini geleneklerin yasaklandığı ve insanların İslam’dan uzaklaştırıldığı Azerbaycan’da bugün bütün ibadet ve gelenekler rahatça yapılabiliyor. Azerbaycan’da oruç tutmayanlar da oruç tutan akraba ve yakınlarını evlerine davet ederek iftar geleneğini yaşatmaya çalışıyor.

Hangi ülke en uzun saat süre oruç tutuyor?

Dünyada ramazanın ilk günü en uzun oruç, Rusya’nın Murmansk kentinde ve İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te, en kısa oruç da Arjantin’in Ushuaia kentinde tutulacak.

Kutuplarda kaç saat oruç tutuluyor?

Kuzey Kutbu’nda 21 saat oruç tutuluyor.

En kısa oruç nerede tutuluyor?

En kısa oruç tutulan ülke kaç saat?

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde 12 saat 59 dakika, Güney Afrika’nın Cape Town kentinde 12 saat 49 dakika ve Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te 12 saat 49 dakika olacak.

Kuzey kutbunda kaç saat oruç tutulur?

Dünya genelinde en uzun oruç 22 saat 34 dakika ile beyaz gecelerin yaşandığı Kuzey Kutbuna yakın bölgelerde, en kısa oruç ise yaklaşık 9 saat ile Arjantin’in en güneydeki kenti Ushuaia’da tutulacak. Kuzey bölgelerinde yaşayan Müslümanlar iftarı gece yarısına doğru yapacak.