Işletmelerin kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştirmedeki amaçları nelerdir?

Kurumsal sosyal sorumluluk işletmelere şu faydaları sağlamaktadır:

  • Uzun vadede müşteri sadakati ve çalışanların bağlılığı yoluyla rekabet avantajı elde edilmesi,
  • İşletmenin paydaşları ile olan ilişkilerinde daha fazla şeffaflık ve hesap verebilirlik doğrultusunda daha olumlu ve iyi iletişim sağlanması,

Üretime yönelik pazarlama anlayışı nedir?

Geleneksel yaklaşımlardan üretime yönelik pazarlama düşüncesi, işletmede üretimin en önemli ve tüm faaliyetlerinin odak noktası olduğu, işletmeyi mühendis ve diğer teknik personelin yönettiği bir dönemin anlayışıdır.

Politik çevre unsurları nelerdir?

Politik ve yasal çevre unsurlarını, ülkenin politik yapısı ve siyasi istikrarı, vergi oranları, kotalar, rekabet ve tüketici haklarına ilişkin yasal düzenlemeler ve üretim, Ar-Ge, yatırım teşvikleri gibi faktörler oluşturmaktadır. Bu sayılanlar hem ulusal hem de uluslararası pazarlar için takip edilmelidir.

Politik çevre Nedir?

5.1.1. Politik ve Hukuki (Yasal) Çevre Politik çevre, işletmelerin faaliyette bulundukları ülkede, merkezi ve yerel yönetsel sistemin ve bunlara bağlı kuruluşların siyasi otoritesini sağladığı ve kullandığı ortam olarak adlandırılabilir.

İşletmelerin sosyal sorumlulukları ile ilgili konular nelerdir?

Şirketlerin yerine getirmesi gereken dört temel sorumluluk var: (i) Ekonomik – verimli ve karlı olmak, (ii) Hukuki – kanunlara uymak, (iii) Etik – kanunların ötesinde toplumsal norm ve beklentilere uyumlu davranmak, ve (iv) Sosyal – toplumsal sorunların çözümü için gönüllü katkıda bulunmak.

İşletmelerin sosyal sorumluluk türleri nelerdir?

Sosyal Sorumluluk Türleri Carroll (1991) sosyal sorumluluğun ekonomik, yasal, etik ve hayırseverlik olmak üzere dört türü olduğunu belirtmiştir. İşletmelerin sosyal sorumluluk faaliyetlerinde bu dört farklı sorumluluk alanı belirli seviyelerde olmakla birlikte, etik ve hayırseverlik boyutu gün geçtikçe artmaktadır.