İçindekiler
Hemşire evde iğne yapabilir mi?
Sadece profesyonel sağlıkçıların yapabileceği ve ciddi anlamda dikkat ve hassasiyet gerektiren serum takma, iğne yapmak, damar açma gibi işlemleri özel hemşireler gerçekleştirmektedir. Yatalak olan veya ayağa kalkabilecek durumda olmayan hastalara verilen bu hizmetle, hastanın vücut sağlığı korunur.
Sağlık Kabini iğne yapar mı?
Sağlık kabini serum takma, iğne yapılması işlemleri, dikiş atma ve alma, tansiyon ölçümü, evde bakım ve benzeri sağlık hizmetlerini vermeyle görevli sağlık kuruluşudur.
Bireysel hizmet almaya karar verdiğinizde ise işlemi yapacak kişilerin mutlaka hemşirelik ve dengi okullardan mezun olduklarını belgelemelerini talep edin. Evde enjeksiyon yapılabilmesi için sağlık personelinin reçetenizi görmesi gerekmektedir.
Hemşireler nasıl iğne yapar?
Adale içine enjeksiyon, en fazla kalçadan yapılır. Bundan başka baldır veya kol kaslarına da iğne yapılabilir ama sizler daima kalçadan yapınız. Kalçadan iğne yapılacak en uygun yer şu şekilde tesbit edilir. İğne yapılacak şahsın kuyruk sokumundan sağ veya sol tarafa doğru ve omurgasına dik olarak bir çizgi çizilir.
Evde sağlık iğne yapar mı?
Evde enjeksiyon hizmetleri (evde iğne hizmeti), evde sağlık ve bakım hizmetlerinin yazılı prosedürleri doğrultusunda, eve giriş yetkisi bulunan lisanslı ve deneyimli hemşireler tarafından yapılmaktadır.
Evde enjeksiyon yapılır mı?
Evde verilen sağlık hizmetlerinden en çok kullanılanlardan biri de evde enjeksiyon hizmetidir. Birçok hastalık tedavisinde ilaçlar enjeksiyon yoluyla hastaya verilmektedir. Enjeksiyon veya iğne yapma, vücutta damar, doku, kanal veya boşluk içine genel olarak enjektör aracılığıyla sıvı veya ilaç verme işlemidir.
Kalçadan iğne yanlış yapılırsa ne olur?
İğnenin vurulduğu yerde sinir bulunuyorsa yani iğne sinire denk gelmiş ise bu bölgede şiddetli bir ağrı ve uyuşma meydana gelecektir. Bunun yanı sıra iğnenin içeriğine göre ayakta felç dediğimiz, ayak bileğini aşağı ve yukarı oynatamama durumu gelişebilir.
Evde kendi kendine iğne nasıl yapılır?
– Şırıngayı ışığa doğru tutarak iğne kısmındaki havayı alın ve ilacı yukarıya ittirin. – İğne yapılacak olan yeri alkollü pamuk ile iyice silin. – Kalçanın üst kısımlarına doğru 90 derecelik bir açıda iğneyi yapmanız lazımdır. – İğneyi yavaşça batırdıktan sonra hemen çekin ve iğne yapılan bölgeye temiz pamuk bastırın.
Sağlık ocağı evde iğne yapar mı?
Evde sağlık hizmeti kapsamda muayene hizmeti verebildiklerini aktaran Koç, ” İlgili branş hangisi ise bu hizmetleri evinde vermek gerekiyorsa, evine götürebiliyoruz. Tansiyon ölçme, serum takma, enjeksiyon yapma, pansuman yapma, bütün kan tahlillerini yapabilmek imkanımız var.” dedi.
Sağlık ocağında iğne yapılır mı?
Aile Sağlığı Merkezimizde hafta içi mesai saatleri arasında enjeksiyon ve pansuman işlemlerinizi ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz. Lütfen başvurunuzu yaparken doktorunuzun yazdığı reçeteyi yanınızda bulundurunuz. Reçetesi yanında olmayan kişilerin enjeksiyonları yapılmamaktadır.