Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibat nedir?

Sol el ve/veya kolda engelliliği bulunanların, taşıtı hareket ettirici aksam sayılan manuel vites kolunu engelliliğe uygun olarak direksiyona monte ettirmesi ve benzeri şekilde tadilat yaptırması veya taşıtın fabrika çıkışında vitesin direksiyonun sağ tarafına sabitlenmiş olması gibi haller hareket ettirici aksamda …

Özel tertibatlı aracı kimler kullanabilir 2021?

Engellilik derecesi ’ın altında olan engelliler tarafından bizzat kullanılmak amacıyla düzenlenmiş özel tertibatlı araçları, engelli araç sahibinin yanı sıra araç sahibinin eşi, üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü de …

Özel tertibatlı aracı kimler kullanabilir?

Herhangi bir engeli bulunmayan kişilerin kullanımına uygun olarak üretilmiş olan aracın teknik donanımlarında hiçbir değişiklik yapılmadan, engelli kişinin sağlık raporunda belirtilen tertibatın ilave aparatlarla taktırılmış olması halinde, bu araç araç sahibinin eşi, üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından …

Ozel Tertibatli araç nedir?

Özel tertibatlı araç, otomobil sürebileceği devlet tarafından uygun görülen ve bu doğrultuda H sınıfı ehliyet verilen engelli bireyin aracını en güvenli şekilde kullanabileceği donanımların eklenmesi ve bunun resmi kayıtlara geçirilmesi ile trafiğe çıkabilen araçtır.

Otomatik vites özürlü aracı kimler kullanabilir?

Engelli aracı alabilmek için belli şartları taşımak gerekiyor. Buna göre; %90 ve üzerinde engeli olan bireylerin adına alınan araçları 2. ve 3. dereceye kadar akrabaları kullanabilir. Aynı zamanda noter tarafından teyit edilen iş arkadaşlarının da ruhsata işlenmesi hakkı saklı tutulmuştur.

%40 engelli raporu ile alinan aracı kimler kullanabilir 2021?

Özel Tertibatlı Engelli Aracını Kimler Kullanabilir? Araç sahibinin eşi, Üçüncü dereceye kadar akrabalar, Noterde düzenlenmiş iş akdiyle sözleşmeli şoför.

Engelli Araç Alımında ÖTV indirimi ne kadar?

Bilindiği üzere normal şartlarda ÖTV fiyatına artı olarak yüzde 18’lik bir KDV de eklenmektedir. Ancak engelli raporu ile alınan araçlarda yüzde 40’a varan bir indirim söz konusu olmaktadır.