Yabancı Tin numarası nedir?

ITIN kelimesinin açılımı “Individual Tax Identification Number”; yani bireysel vergi kimliği numarasıdır. ABD vatandaşlarının ya da ABD’ye yerleşmek maksadıyla gelmiş yabancı uyruklu kişilerin federal vergi beyannamesinde bulunma zorunluluğu olan eşleri ve/ve ya bakmakla yükümlü oldukları kişiler.

Itin numarası ne işe yarar?

Daha anlaşılır ifade ile bireysel vergi kimlik numarası demek daha doğrudur. ITIN numarası, SSN numarası almaya elverişli olmayan fakat Amerika içerisinden bir şekilde gelir elde etmiş bireyleri vergisel olarak tanımlayabilmek adına IRS tarafından tanımlanabilen bir numaradır.

IRS numarası nedir?

EIN numarası, Employer Identification Number olup şirketinizin bir anlamda sosyal güvenlik numarası olarakta adlandırılabilir. IRS tarafından verilen dokuz haneli bir sayıdır. Amerika’da bir şirket kurduktan sonraki adım EIN numarası(Federal Vergi Kimlik Numarası) almaktır.

Yabancılar için potansiyel vergi kimlik numarası nasıl alınır?

Vergi Numarası iki yolla temin edilebilir: Online başvuru: İnteraktif Vergi Dairesi (gib.gov.tr) adresine girin. Yabancılar İçin Potansiyel Vergi Kimlik Numarası linkine tıklayın ve karşınıza çıkan formu eksiksiz doldurun. “Tamam” butonuna bastığınızda sistem size bir vergi numarası verecektir.

Tın numarası nasıl alınır?

Pasaport ve pasaportunuzun kopyasıyla birlikte herhangi bir vergi dairesine gidip gerekli başvuruyu yapabilirsiniz. Vergi kimlik numarası alma işlemi genellikle 10 ila 15 dakika arasında sürmektedir. Vergi numaranızı aldıktan sonra, banka hesabınızı açıp resmi işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Tin numarası nasıl alınır?

E-devlet internet adresine tıkladıktan sonra açılan ekranda bulunan bilgi formunu doldurmanız gerekmektedir. Adınız, soyadınız, baba adınız, doğum yeri ve doğum yılı bilgilerinizi sisteme girdikten sonra açılan ekrandan vergi kimlik numarası alınabilir.

VAT numarası ne demek?

Vat numarası, ‘Value Added Tax’ ifadesinin kısaltılmış halidir. Bu ifadenin Türkçe karşılığı ise ‘Katma Değerler Vergisi’dir. Türk vergi sisteminde KDV olarak bilinmektedir. Avrupa Birliğinde geçerli olan vergi mevzuatında her ülkeye ait KDV kimlik numarası bulunur.