Ön inceleme duruşmasında delil sunulabilir mi?

Ön inceleme duruşmasında, taraflara dilekçelerinde gösterdikleri, ancak henüz sunmadıkları belgeleri mahkemeye sunmaları veya başka yerden getirtilecek belgelerin getirtilebilmesi amacıyla gereken açıklamayı yapmaları iki haftalık kesin süre verilir.

Tanık delil sunulabilir mi?

Tanık listesi sunulması için açıkça kesin süre verilmediği takdirde, tanık listesinin ön inceleme duruşmasında veya verilecek kesin süre içinde sunulabilmesi gerekir.

Ön inceleme duruşmasında tanık dinlenebilir mi?

Ön inceleme duruşmasında tahkikat işlemleri yapılmaz, tahkikata hazırlık işlemleri yapılır. Örneğin, ön inceleme aşamasında tanık dinlenmez, belge incelenmez, bilirkişi görüşü alınmaz, keşif yapılmaz, yemine başvurulmaz ve bu sayılarlar benzeri tahkikat işlemleri yapılmaz.

Dava şartlarının incelenmesi ön sorun mu?

Davaların birleştirilmesi talebi üzerine yapılan inceleme, davanın esastan görülmesine engel olduğundan ikinci mahkeme için bir ön sorun oluşturmaktadır.

Tüketici mahkemesinin görevli mahkeme olarak bir davanın olması gerekir.?

Tüketici mahkemesinin görevli mahkeme olarak bir davaya bakabilmesi için 6502 sayılı Kanunu’nun amacı içerisinde kanunda tanımlanan taraflar arasında (tüketici ile satıcı veya sağlayıcı vb. arasında) mal ve hizmet satışına dair bir hukuki işlemin olması gerekir.

Hangi mahkeme kararlarına karşı istinaf başvurusu yapılmalı?

Tüketici mahkemesi kararlarına karşı istinaf başvurusu yapılabilmesi için şu şartların gerçekleşmesi gerekir: Aleyhine istinaf başvurusu yapılan tüketici mahkemesi kararında yer alan malvarlığı davasının miktar ve değeri 4.400 TL’yi aşmalıdır (HMK 341/2).

Tüketici mahkemesinin görevsizlik kararına karşı istinaf başvurusu yapılabilir?

Tüketici mahkemesinin görevsizlik kararına karşı 2 hafta içinde istinaf mahkemesine (bölge adliye mahkemesi) istinaf başvurusu yapılabilir. İstinaf mahkemesinin yerel mahkemenin görevi ile ilgili verdiği karar kesindir. Tüketici mahkemesi kararlarına karşı istinaf başvurusu yapılması mümkündür.

Neticesinde, tüketici mahkemesinin görevine giden davalar nelerdir?

Uygulamada, tüketici mahkemesinin görevine giden davalar şunlardır: 1 Banka ile müşteri arasında yapılan bankacılık işlemlerinin eksik, hatalı veya yanlış yapılmasından dolayı müşterinin… 2 Bankalardan alınan tüketici kredisi (bireysel kredi, konut kredisi, otomobil kredisi vb.) nedeniyle açılan davlar… 3 Elektrik aboneliğinde, elektriğin kullanıldığı yer “mesken” ise,… More