Hakimler sendikaya üye olabilir mi?

Tasarının yasalaşmasıyla “Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu” uyarınca sendika üyeliği yasak olan yüksek yargı organları başkan ve üyelerine, hakim ve savcılar ile bu meslekten sayılanlara, YÖK üyeleri, rektörler, dekanlar, mülki idare amirleri, MİT mensupları, ceza infaz kurumları üyeleri.

Il müdür yardımcısı sendika üyesi olabilir mi?

2) 4688 sayılı Kanunun Sendika Üyesi Olamayacaklar kenar başlıklı 15. maddesinde; Asaleten atanmış İl Müdürü, İl Müdür Yardımcıları ve İlçe Müdürleri sendika üyesi olamayacakların arasında sayıldığından, sendika üye sayılarında dikkate alınmaması gerekmektedir.

Askerler sendikaya üye olabilir mi?

Dava konusu kuralla, Millî Savunma Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dâhil olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında çalışan sivil memurlar ve kamu görevlilerinin sendika kurması ve sendikalara üye olması yasaklanmıştır.

4 b li personel sendikaya üye olabilir mi?

Mahkemenin kararı uyarınca artık 4/B’li sağlık çalışanları sendikalara üye olabilecek.

Sendika üyeliği memurlar engel mi?

Kamu görevlilerinin aday olması veya deneme süresine tabi olması sendika üyesi olmasına engel olmamaktadır. Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca aday devlet memurlarının kamu görevlisi sendikalarına üye olmalarına engel bir durum bulunmamaktadır.

Memur-Sen kime ait?

ahmet gündoğdu’nun başkanlığını yaptığı konfederasyon. 2002-2008 yılları arasında üye sayısında %650’lik bir artış olmuştur.

Il milli eğitim müdür yardımcısı sendikaya üye olabilir mi?

Milli eğitim müdür yardımcıları sendika üyesi olamayacak.

Ilçe Milli Eğitim Müdürü sendika üyesi olabilir mi?

Görüldüğü üzere İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve İl Milli Eğitim Müdürleri sendika üyesi olamazlar. Eğer sendika üyesi iken bu makamlara atananlar varsa sendikadan istifa etmeleri, sendika üyeliklerinin düşürülmesi gerekmektedir.