İçindekiler
4 yaşında çocuğa hangi aşılar yapılır?
Dört yaşındaki çocuklara hem aşı hem de gerekli tıbbi muayeneler yapılmalıdır. 4 yaş aşısı olarak bilinen aşı bir karma aşıdır. Yani boğmaca, difteri, çocuk felci ve tetanos hastalıklarına karşı yapılır.
Boğmaca aşısı kaç yaşına kadar yapılır?
Boğmaca aşısı genellikle difteri ve tetanoz aşılarıyla birliktedir. DTaP aşısı (asellüler: hücre içermeyen, bakterinin bir kısım proteini bulunan) 7 yaşından küçüklere yapılır. Tdap aşısı rapel olarak 11-18 yaşındaki adolesanlara yapılır. Aşılaması tam yapılmamış 7-10 yaşındaki çocuklara tek doz yapılır.
4 yaş aşısı nedir yan etkileri?
4 yaşta 2. doz rapeli yapılır. Aşının ciddi bir yan etkisi yoktur. Aşıdan sonraki 7-12 gün içerisinde hafif ateş ortaya çıkabilir. %5-10’ununda 39 veya üstü ateş görülebilir. Genellikle 1-2 gün sürer.
Tetraxim kaç yaşına kadar yapılır?
TETRAXIM, 2. aydan itibaren yapılan birincil aşılama ve iki yaşında uygulanan destek (rapel) dozu ile çocuğunuzu difteri, tetanoz, boğmaca ve çocuk felcine karşı koruyan bir aşıdır. Daha sonra 5 ila 13 yaşları arasında uygulanan destek (rapel) doz ile koruma sürdürülür.
4 yaş aşısı ateş yapar mı?
4 ay aşıları ateş yapar mı?
Bebeklerde yapılan aşıların zaman zaman yan etkiler de görülebilir. Bu yan etkilerden ilki ve en yaygın görüleni genel olarak ateştir. 4. Ay aşısında sonra da bebeklerde ateş görülebilir.
48 ay aşısı nereden yapılır?
Yapılan değişiklikle ilköğretim 1.sınıfta okullarda uygulanan KKK ve DaBT-İPA aşıları, 1 Temmuz 2016 tarihinde doğanlardan başlamak üzere 48.ayına girmiş olan tüm çocuklara Aile Hekimliği Birimlerinde uygulanacaktır.
Okul öncesi aşısı Nedir?
MMR aşısı, kızamık, kabakulak ve kızamıkçığa (Alman kızamığı)karşı koruma sağlar. Çocuğunuza ilk MMR aşısı, 12 ve 13 aylıkken yapılmış olmalıdır. Bu aşı, çocuklara, 3 yaş 4 aylıkken tekrar yapılır. MMR aşısı, canlı kızamık, kabakulak ve kızamıkçık virüslerinin zayıflatılmış türlerini içerir.