Yürütmenin durdurulması ne kadar sürer?
Yürütmenin durdurulması kararı verilen dava dosyaları öncelikle incelenir ve karara bağlanır. Yürütmenin durdurulmasına dair verilen kararlar on beş gün içinde yazılır ve imzalanır. Aynı sebeplere dayanılarak ikinci kez yürütmenin durdurulması isteminde bulunulamaz.
Idari mahkeme ne kadar sürer?
Her ne kadar kanunda altı ay kuralı bulunsa da uygulamada fiilen bu süreler aşılmaktadır. Çünkü ilgili yasa maddesi bir bütün olarak incelendiğinde altı aylık süre aslında hakimin karar verme süresidir. Türkiye’de idari davalar fiilen ortalama 1 yıl içinde sonuçlanmaktadır.
Sonradan yürütmeyi durdurma istenebilir mi?
2577 sayılı idari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27. maddesinde yürütmenin durdurulması isteminin yapılabilmesi için bir süre öngörülmemiştir. Böyle olunca da usulüne göre açılmış bir iptal davasının devam ettiği sürece her zaman yürütmenin durdurulması istenebilir.
Yürütmeyi durdurma kararına kaç gün içinde itiraz edilir?
Kural olarak verilen yürütmenin durdurulması kararına karşı, kararın tebliği tarihinden itibaren 7 gün içerisinde itiraz edilebilir. İtiraz üzerine verilen kararlar ise kesin olup artık bu kararlara karşı bir kanun yolu bulunmamaktadır.
Idare mahkemesi ne kadar sürede sonuçlanır?
Bu davaların ne zaman sonuçlanacağı, davanın kendine has özellikleri, yargılamayı yapan mahkemenin iş yükü gibi birçok sebebe bağlı olmakla birlikte meslekten çıkarmayı ya da diğer disiplin cezalarına hükmolunan suçlarda idare mahkemelerinin 300 gün içinde sonuçlandırılması öngörülmüştür.
2021 de istinafa giden dosya ne kadar sürede sonuçlanır?
Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.
Bölge idare mahkemesi ne zaman karar verir?
İtiraz edilen merciler dosyanın kendisine gelişinden itibaren yedi gün içinde karar vermek zorundadır.