Varis ameliyatından sonra nelere dikkat etmeliyiz?

İşlemden hemen sonra bacağınızda ciltteki betadin solüsyonu silerek temizlenir. Ardından ya hemen varis çorabınız giydirilir ya da elastik bandaj uygulanır. İşlemden sonraki bir hafta boyunca sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar varis çorabı giymeniz önerilir. Gece yatarken varis çorabı giymenize gerek yoktur.

Köpük tedavisi sonrası nelere dikkat edilmeli?

Köpük tedavisi yapıldığı gün bol sıvı alınmalı ve tedavinin hemen arkasından 15-20 dakikalık yürüyüş yapılarak bacak kasları çalıştırılmalıdır. Ağırlık kaldırma gibi ağır egzersizler, 48 saat ertelenmeli, aşırı sıcak hamam ve saunadan , solaryumdan tedavi boyunca kaçınılmalıdır.

Köpük tedavisi sonrası morluklar ne zaman geçer?

Bu tedavinin yapılması esnasında kullanılan iğneler çok ince olduğu için iğne izi kalmaz. Ancak damar içine verilen ilacın etkisi ile küçük morluklar oluşabilir. Bu morluklar kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte en geç bir aya kadar ortadan kalkar. Bu morlukların oluşması endişe yaratmamalıdır.

Skleroterapi sonrası damarlar ne zaman geçer?

Skleroterapi ile varis tedavisi sonrası bacaklardaki kötü görüntüde belirgin derecede düzelme olması için yaklaşık 4 – 6 ay süre geçmesi gerekir. İnce kılcal damar varislerinde 3 – 6 haftada silikleşme şeklinde değişme gözlenir. Orta büyüklükteki daha geniş varisler ise 3 – 4 ay içinde belirgin derecede azalır.

Varis ameliyatından sonra ne kadar süre varis çorabı giyilir?

Orta basınçlı varis çorabı ise özellikle varis ameliyatı veya varis tedavilerinden sonra yalnızca belirli bir süre, örneğin varis ameliyatından sonra 10 gün, varislere lazer tedavisinden sonra 1-2 gün, varislere yapıştırıcı veya köpük uygulandıktan sonra 2 gün kullanılır.

Varis ameliyatından sonra ağrı olur mu?

Operasyon sonrasında gelişebilecek olan ağrı ve sızılar için hasta, istirahatin önemini iyi kavramalıdır. Bilindiği gibi toplardamar için uygulanan operasyonun birçok çeşidi vardır. Dolayısıyla hasta üzerinde hissedilen ağrı ve sızı da değişkenlik göstermektedir.

Köpük tedavisinin yan etkileri nelerdir?

Köpük tedavisi sürecinde yaşanabilecek yan etkiler de aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;

  • Yetmezlikli damarda pıhtı oluşması; bu problemin tedavisi oldukça konforludur.
  • Derin damarlarda pıhtı oluşumu (bkz.
  • Enjeksiyon işleminde ilacın damar dışına kaçması sebebi ile deride renk değişikliği oluşması

Köpük tedavisi ne kadar sürer?

Köpükle varis tedavisi seanslar şeklinde yapılır. Her hastaya yapılması gereken seans sayısı hastanın bacaklarındaki varislerin yaygınlığına bağlı olarak kişiden kişiye değişir. Skleroterapi seansları poliklinik ortamında yapılır. Her bir seans yaklaşık 45-60 dakika sürer.

Köpük tedavisi kalıcı mı?

Toplardamarlarda oluşan bir sağlık sorunu olan varis, köpük skleroterapi yöntemi ile kalıcı olarak tedavi edilebilir. Tedavi sırasında kapatılan damarların bir daha açılması olası değildir. Ancak tedavi esnasında henüz varisleşmemiş damarların sonradan varisleşmesi mümkün olabilir.

Varis köpük tedavisi acıtır mı?

Köpüklü varis tedavisi sırasında herhangi bir ağrı hissetmezsiniz, iğne girişlerindeki ağrıyı gidermek için de ya lokal anestezi ya da konforunuzu arttırmak amacıyla damardan ağrı kesici enjekte edilir. Bu nedenle iğne girişlerinin ağrısını hissetmeyeceksiniz.

Skleroterapi ne zaman etki eder?

Skleroterapi tedavisinin etkinliği 4 – 6 haftada daha belirgin olarak ortaya çıkar, gerekirse birkaç seans ek tedavi uygulanabilir. Yüzeyel cilt varislerinde “Veinlight eşliğinde” köpük skleroterapi kliniğimizde yüksek başarı oranları ve düşük yan etki profiliyle uygulanmaktadır.

Iğne ile varis tedavisi nasıl yapılır?

Tıbbi adı SKLEROTERAPİ’dir. Bu yöntemde genişlemiş, dejenere olmuş damar içine bazı özel solüsyonlar enjekte edilerek damarın iç yüzeyi tahriş edilir. Daha sonra dışarıdan enjeksiyon sahasına baskı uygulamak suretiyle damarın kapanması sağlanır. İşe yaramaz hale gelmiş damar bir süre sonra vücut tarafından yok edilir.