Tüketicinin cayma hakkı kaç gün?

(5) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir.

Kredi tahsis ücreti geri alınabilir mi?

Kredi tahsis ücretinin geri ödenmesi ile ilgili kesin bir karar mevcut değildir. Ücretin geri ödenmesi için başvurmanız gereken kurum ise yaşadığınız ilçedeki Tüketici Hakem Heyeti’dir. Söz konusu ücretin tüketiciden alınması yasal olduğu için ödenen tutarların geri alınması pek mümkün olmamaktadır.

Mağazadan alınan ürün kaç gün içinde iade edilir?

Mağazadan satın almış olduğunuz ürünü şartlar sağlandığı takdirde iade edebilirsiniz. Bazı mağazalar 15 (On beş) gün içerisinde satın alınmış ürünü koşulsuz olarak aynen iade alırken bazı mağazalar 7 yedi gün içinde bazıları ise aynı gün koşulsuz olarak ürün iadesi yapmaktadır.

Cayma hakkı hangi durumlarda kullanılamaz?

(1) Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz: a) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler. b) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.

Kredi dosya masrafı nasıl geri alınır?

Kredi dosya masrafının iadesi için başvuru yapılması gereken yer Tüketici Hakem Heyeti’dir. Haksız yere alınan kredi dosya masraflarının iadesi için tek yetkili olan Tüketici Hakem Heyeti’ne yaptığınız başvurunun ardından sizden alınan dosya masrafının iadesi gerçekleşmektedir.

Kredi Sigorta parası nasıl geri alınır?

Sigorta şirketine iptal dilekçesi iletildikten sonra işlem onaya alınır ve bir iki gün içerisinde, iptal işlemi gerçekleşerek iade yapılır. İade işlemi, katılımcının primleri ödediği banka hesabına ya da kredi kartına yapılmaktadır.

Tüketicinin cayma hakkı kaç gün?

(4) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Tüketici Hakları kaç kere aynı arıza?

30 gün sınırı aşıldığı taktirde, alıcının ürünün yenisiyle değiştirilmesini talep etme hakkı vardır. Garanti kapsamındaki bir cihaz, aynı arızayı iki kez ya da farklı arızaları dört kez peş peşe tekrarlarsa, üretici firma o ürünü ücretsiz değiştirmek zorunda.

Ayıplı Mal kaç gün içinde iade edilir?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun gereğince, alıcıların teslimat tarihinde itibaren 14 gün içinde cayma haklarını kullanarak herhangi bir sebep göstermeden ve “kargo ücreti ödemeden” ürünleri iade etme hakları vardır.

Cayma hakkı 7 gün mü 14 gün mü?

Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (İnternet, telefon yoluyla gibi) 14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.

Cayma hakkımı nasıl kullanabilirim?

(1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.

Alo 175 ne işe yarar?

Alo 175 Çalışma Saatleri Danışma Hattı ile tüketiciler; insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından risk taşıyan ürünleri ve firmaları ihbar edebiliyor, sorunlarıyla ilgili bilgi alabiliyor.

Ayıplı mal olduğunda ne yapmalıyız?

Ayıplı Mal Aldığımızda Neler Yapmalıyız?

  1. Satın alınan ürünün iadesini gerçekleştirmeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
  2. Satılan ürünü alıkoyarak ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,

Ayıplı mal nasıl olur?

Satılan malın bazı özelliklere sahip olmasının ve bazı özelliklere de sahip olmamasının satıcı tarafından alıcıya bildirilmesi gerekmektedir. Malın; ambalajında, kullanma kılavuzunda, reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinin olmaması veya malın lüzumlu vasıflarının yokluğu hallerinde mal ayıplı sayılmaktadır.