İçindekiler
Tekerlekli sandalye ile hasta taşıma nasıl yapılır?
Tekerlekli sandalyenin ayak gelecek kısmı dış yanlara doğru açılır. Hasta ayağa kaldırılır ve sonra kendi ekseni etrafında döndürülerek yüzünün sandalyenin tersi yönde olması sağlanır. Hasta oturtulur ve sandalyenin frenleri açılır. Hastanın üzeri örtülür ve mahremiyetine dikkat edilir.
Hasta transferi nasıl yapılır?
Acil serviste gerçekleştirilen tıbbi müdahaleleri içeren(Hasta Transfer Formu) doldurularak 112 Komuta Kontrol Merkezine fakslanır. Hastanın taburcu işlemleri yapılarak 112 hekimine veya ATT’ e teslim edilir. Hastanın nakli 112 Acil Yardım Ambulansı ile hekim eşliğinde gereken acil müdahaleler yapılarak tamamlanır.
Hasta transferi sırasında hangi figür?
Hastane hizmetlisi hastayı diğer klinik hemşiresine teslim ettikten sonra beraberinde getirdiği malzemeleri (yatak takımları vb.) alarak kliniğine getirir. 6.4.11. Düşme Riski Tanımlayıcısı (4 yapraklı yonca figürü) hasta transferinde kullanılır.
Düşme riski olan hastalar hangi figür kullanılır?
Düşme riski olan hastalar dört yapraklı yeşil yonca figürü ile tanımlanmalı. Ne gibi önlemler? Ameliyat sonrasında hasta ilk defa ayağa kalkıyorsa hastalara mutlaka eşlik edilmelidir.
Düşme riski yüksek olan hastalar hangi figür kullanılır?
Düşme riski olan hastalar dört yapraklı yeşil yonca figürü ile tanımlanmalı ve bu tanımlayıcı tek kişilik odada yatan hastanın odasının giriş kapısında bulunmalıdır. 11. Ne gibi önlemler? Ameliyat sonrasında hasta ilk defa ayağa kalkıyorsa hastalara mutlaka eşlik edilmelidir.
Hasta transportu nasıl yapılır nelere dikkat edilmelidir?
Sedye daima yatay konumda olmalıdır, Öndeki ilkyardımcı sağ, arkadaki ilkyardımcı sol ayağı ile yürümeye başlamalıdır (Sürekli değiştirilen adımlar sedyeye sağlam taşıma sağlar), Daima sedye hareketlerini yönlendiren bir sorumlu olmalı ve komut vermelidir, Güçlü olan ilkyardımcı hasta /yaralının baş kısmında olmalıdır.