İçindekiler
Su kartına su Yükleme Nasıl Yapılır?
Su kartına kredi yükleme işlemleri belediyelerin veznelerinden yapılabildiği gibi KİOSK adı verilen otomatik ödeme veznelerinden yapılabilir. KİOSK cihazları üzerinden 7/24 kredi kartı ile yükleme yapılabilmektedir.
Su sayacı bozuksa ne yapılmalı?
Su sayacının arızalanması, okunamaması ,patlaması veya 10 yıllık periyodik muayene süresinin dolmasından dolayı sayaç değişim işlemi gerçekleşir. Abone İşleri Dairesi bürolarına veya 185’i arayıp başvuru yapılır. Sayaç değişimi iş emri hazırlanır.
Su sayacı nerede olur?
Sayacı binanın içinde dairenin giriş kapısının önünde uygun bir yer varsa duvara yapılmış bir niş içine yerleştirilebilir. Niş yerden 70 cm yüksekliğinde ve yaklaşık olarak 40x60x15 cm boyutlarında olur.
Su saati parasını kim öder?
Yasal olarak bu harç hem alıcı hem de satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor.
Ön ödemeli su kartı nasıl yüklenir?
Kontör Yükleme İşlemi Aboneler Akıllı Kartlarını Belediyelerden istediği miktarda kredi yükleyebilir. Akıllı kart sayaca resimdeki şekilde yaklaştırılıp butona basıldığı zaman kartta yüklenmiş olan bu krediler sayaca aktarılmış olur. Buna istinaden LCD ekranda “YÜKLENEN” mesajı ve miktarı görüntülenir.
Manisa Su Yükleme Nasıl Yapılır?
Duyuruda; “Manisasu mobil uygulamasından veya pratik.manisasu.gov.tr adresinden kredi kartı ile kartlı sayaçlara yüklenen miktarın akıllı sayaçlara yüklenebilmesi için kartın MASKİ Pratik cihazlarından herhangi birinde okutularak Emanet Bakiye Yükleme butonuna basılması gerekmektedir.
Su saati neden degistirilir?
su sayacı neden değiştirilir Haberi Abonenin ne kadar su kullandığı sayaçlar ile tespit ediliyor ve fatura sayaç okunarak kesiliyor. Abonelerin su sayaçları ekonomik ömrünü doldurduğunda (üretim tarihi itibarı ile 10 yıl ve üzerindeki sayaçlar) camı kırık, mührü kopuk ise mutlaka değiştirilmesi gerekiyor.
Su sayacı dikey takılır mı?
Bazı sayaçlar sadece belirli şekillerde (yatay veya dikey) monte edilebilirken bazıları her pozisyonda monte edilebilir. Sayaç arızalarının sebebi, %50 den fazla sıvının içindeki yabancı maddelerdir. Sayaç montajında dikkat edilmesi gereken ön önemli kural, sayacın zemine paralel ve kolona dik olmasıdır.
Su sayacı camı kırıldı ne yapmalıyım?
Bozulan, patlayan, camı kırık ve mührü kopuk vb. su sayaçlarının mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda abonelerimiz, su faturası ile SASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığı 1 nci kattaki Saha ve Sayaç Kontrol Şefliğine başvurmak zorundadırlar.
Sayaç ücretini kim öder?
Abonelik bedelini ödemek kesinlikle ev sahibinin işidir. Kiracılardan abonelik bedeli talep edilemez. Abonelik bedelini kiracı ödemez. Çünkü geri alınabilen bir meblağ değil tam aksine evin demirbaşı olan bir paradır.
Su tesisatını kim öder?
Evin demirbaşı olan ısıtma, soğutma sistemlerinde meydana gelen arızalara ait masraflar, elektrik tesisatı, su tesisatı gibi tesisatlarda oluşabilecek arızalar, iç cephe duvarları ve dış cephe duvarlarında meydana gelebilecek olan dökülmeler ev sahibi tarafından karşılanması gereken masraflardır.