Soyadı nasıl alınır?

Soyadı Kanunu, her Türk vatandaşına bir soyadı taşıma yükümlülüğü getiren 2525 sayılı kanundur. İsviçre’den alınarak düzenlenen kanun, 21 Haziran 1934 tarihinde kabul edilmiş, 2 Temmuz 1934 günü Resmi Gazete’de yayımlanmış ve 2 Ocak 1935′te yürürlüğe girmiştir.

Soyadı nasıl yazılır?

Soyisim – Yanlış Bir tamlama olan soy isim kelimesinin bitişik yazılması dil bilgisi kurallarına göre hatalıdır. Örneğin ”takma isim” kelimesi de bir tamlamadır ve ayrı yazılır. 2- Formdaki isim – soyisim kısmını boş bırakmamalısın. – Yanlış. Not: Soy isim kelimesi ek alırken ikinci ”i” harfi yazılmaz.

En cok hangi soyisim var?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı verilere göre Türkiye’de en çok kullanılan soyisimler belli oldu. Nüfus İstatistikleri Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan verilere göre Türkiye’de en çok kullanılan soyisim ‘Yılmaz’ oldu. Bu soyismi ‘Kaya’ takip etti.

Soyadının nereden geldiğini öğren?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, www.turkiye.gov.tr sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan ‘Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama’ ekranını açması gerekiyor. Bu ekrana tıkladığınızda talebiniz alınıyor ve size mesaj gönderiliyor.

Soyadı mı soy adı mı?

Bu kelime genellikle Soyismi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Soy ismi şeklinde olmalıdır.

Soyadı birleşik kelime mi?

İki veya daha çok kelimenin birleşmesinden oluşmuş kişi adları, soyadları ve lakaplar bitişik yazılır: Alper, Birol, Gülnihal, Gülseren, Şenol, Varol; Abasıyanık, Adıvar, Atatürk, Gökalp, Güntekin, İnönü, Karaosmanoğlu, Tanpınar, Yurdakul; Boynueğri Mehmet Paşa, Tepedelenli Ali Paşa, Yirmisekiz Çelebi Mehmet, Yedisekiz …

Evlenen kadın kendi soyadını da kullanmak isterse ne yapmalı 2021?

Kendi soyadını kullanmak isteyen gelin adaylarının, bu taleplerini, evlendirme dairesine yaptıkları nikah başvurusu sırasında kayıt masasından temin edecekleri soyadı dilekçesini doldurarak beyan etmesi gerekir. Bir diğer yol da evlendikten sonra soyadı değişikliği başvurusudur.