İçindekiler
Ağırlığın göğsünün üstünde olmalı. Ellerini avuçları aşağı bakacak şekilde ve yaklaşık olarak omuz mesafesinde yere koy. Ellerin omuzlarının yanında, dirseklerinse ayak parmaklarına bakıyor olmalı.
Sonuçları bilim dergisi JAMA Network Open’da yayımlanan araştırmada “Alt sınır olarak 11 ya da daha fazla şınav çekebilenlerin kalp-damar rahatsızlığı yaşama riski ciddi oranda daha az” denildi. Uzmanlara göre, 40’tan fazla şınav çekebilenlerin 10 yıl içinde kalp-damar hastalığı yaşama riski yüzde 97 daha az.
Şınav çekmek kalbe iyi gelir mi?
Araştırmacılar, tek seferde 40 şınav çekebilen 40 yaş ve üzeri erkeklerin kalbinin daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Üstelik bu erkeklerin kalp krizi geçirme riskinin yüzde 96 daha az olduğunu dile getiriyor. Günde 10 tane şınav çekmenin de kalp krizi ve inme riskini azalttığını belirtiyor.
Nasıl iyi şınav çekilir?
Etkili Şınav Çekmenin Püf Noktaları
- Basit Adımlarla İlerleyin!
- Omuzlardaki Yükü Azaltın.
- Vücudunuzun Doğru Açı Aldığından Emin Olun.
- Öncelikle Zemini İterek Yükselin.
- Kollarınızı Geniş Şekilde Açın.
- Setlerinizi Tam ve Doğru Şekilde Uygulayın.
- Başınızı Sırtınızla Aynı Hizaya Getirin.
Şınav çekmek kolları, bacakları ve orta gövdeniz dahil tüm vücudunuzu çalıştırır. Şınav egzersizi omuz, göğüs, sırt, kanat, ön kol (biceps) ve arka kol (triceps) kaslarını aktif olarak çalıştırırken, dolaylı olarak bacak, kalça ve karın kaslarını çalıştırır.
Geniş Şınav : Göğüs (Pektoral) Kasları, Triseps, Omuz (Delta) Kasları – MSN Sağlık & Fitness.
Şınav çekmek omuzları genişletir mi?
Doğru konumlandırılmış şınav hareketine alıştıktan sonra omuz kaslarını daha fazla çalıştıracak olan diğer harekete geçebiliriz. Temel amacı göğüs kaslarını geliştirmek olan şınav hareketine karşılık, omuz şınavında temel amacın omuz kaslarını geliştirmek olduğunu belirtelim.
Şınav çekmek kalbe zarar verir mi?
ABD’de Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, 10 şınav çekemeyen orta yaşlı erkeklerin kalp krizi ve inme geçirme riskinin çok daha yüksek olabileceğine işaret ediyor. Uzmanlara göre, 40’tan fazla şınav çekebilenlerin 10 yıl içinde kalp-damar hastalığı yaşama riski yüzde 97 daha az.
· Omuz, göğüs ve sırt kaslarınızı çalıştırdığınız için daha dik durmanızı sağlar. · Kalp atışı ve kan akışı hızlandığı için, kalp ve damar sağlığına faydası vardır. · Düzenli olarak şınav çekmek kondisyon seviyenizi ve gücünüzü artırır. · Antrenmana başlamadan önce şınav çekmek tüm kas gruplarının ısınmasını sağlar.
· Metabolizmanızın daha iyi çalışmasına yardımcı olur. · Şınav çekerek daha fazla kalori yakabilir ve böylece daha hızlı kilo verebilirsiniz. · Göğüs kaslarınızın şekillenmesine ve göğüs bölgesindeki yağların erimesine yardımcı olur.