Savcılıga suc duyurusunda masraf oluyor mu?

Savcılığa suç duyurusunda bulunmak için bir ücret ödemeye gerek yoktur. Savcılığa suç duyurusunda bulunmak ücretsizdir. Kişinin herhangi bir suç duyurusunda bulunabilmesi için bir ücret ödeme gereği bulunmamaktadır. Kişiler suç duyurusunda bulunurken Ücret ödeyip ödememe konusunda çelişkiye düşmelerine gerek yoktur.

Savcılığa suç duyurusunda bulunmak için ne yapmak gerekir?

Yazılı olarak suç duyurusunda bulunmak istediğinizde, bir dilekçe hazırlamak ve olayları sıralayarak şikayetinizi ya da ihbarınızı dile getirmeniz gerekmektedir. Hazırladığınız dilekçeyi ilgili makamlardan birine teslim ettiğinizde suç duyurunuz adına hukuki süreç başlamış olacaktır.

Hakkında şikayet varmı nasıl öğrenebilirim?

Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz. Ama bazen başka adliyelerde şikayetler söz konusu olabiliyor. Sürekli takibini yapmak ve profesyonel olarak ifade anlamında yardım almak için bir avukat yardımıyla bu işi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Hangi durumlarda suç duyurusunda bulunulur?

Mevzuatta belirtilen bir suç çerçevesinde mağdur olan kişi veya kişiler kolluk kuvvetlerine veya Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunabileceği gibi, suçun işlendiğine tanık olan veya bilen kişiler tarafından da suç ihbar yolu ile kolluk kuvvetlerine veya cumhuriyet başsavcılığına bildirilebilir.

Suç duyurusu karakola yapılır mı?

En yakın karakola gidip ifade verebileceğiniz gibi cumhuriyet başsavcılığına dilekçe vererek de şikayetçi olabilirsiniz. Olayı anlatmanızın ardından şikayetçi olduğunuzu ve uzlaşmak istemediğinizi beyan etmenizin ardından emniyetteki süreç tamamlanacak ve ifadeniz cumhuriyet savcılığına gönderilecektir.

Karakola şikayet kaç günde sonuçlanır?

Maddesi derki, Suçların soruşturma ve kovuşturması sırasında Cumhuriyet savcısı, hâkim veya mahkeme tarafından yazılı olarak istenilen bilgilere on gün içinde cevap verilmesi zorunludur.

Savcılık soruşturması en fazla ne kadar sürer?

Soruşturma Ne Kadar Sürer? Soruşturma süreleri suç türü ve fail sayısına göre değişir. Ekonomik malvarlığına yönelik dolandırıcılık, hırsızlık gibi suçlarda yaklaşık 1,5 yıl sürer. Kişilik haklarına yönelik hakaret, tehdit, iftira ve şantaj gibi suçlarda yaklaşık 5-6 ay sürer.