Nükleer tıp nedir nasıl uygulanır?

Hastalara yiyecek / içecek olarak ya da damar yoluyla veya solutularak, cilt içine ya da altına enjekte edilerek hedefe yönelik çok düşük oranda radyoaktif madde verilir. Verilen bu radyoaktif madde, hedeflenen organ ya da dokuya giderek, orada tutulum gösterir. Daha sonra bu bölgeler özel kameralarla görüntülenir.

Nükleer Tıp kimlere uygulanır?

Nükleer Tıp ve Tarihçesi Bu merkezlerde yapılan tanısal tetkikler tiroid, kemik, kalp, böbrek ve diğer birçok organın ve hastalığın sintigrafik görüntülenmesi olup aynı zamanda tiroid hastalıkları başta olmak üzere bazı tumor ve enflamatuar hastalıkların tedaviside yapılmaktadır.

Nükleer tıp merkezinde ne yapılır?

Nükleer tıp, hastalıkların tanı ve tedavisinde radyoaktif maddelerin kullanımıdır.Nükleer tıp bölümlerinde hemen her organ sistemiyle ilgili hastalıklarda fonksiyon (işlev) görüntülemesi yapılmaktadır.

Nükleer tıp hangi hastalıkları tedavi etmek için kullanılır?

Başta kanser veya kanser şüphesi olan hastalarda tanıda, evrelemede ve tedavi yanıtının değerlendirilmesinde kullanılmakta olan bu gelişmiş teknoloji, aynı zamanda beyin hastalıklarının (demas ve epilepsi gibi) ve kalp doku canlılığının gösterilmesi gibi kanser dışı hastalıklarda da hayati bilgiler vermektedir.

Nükleer tıp neden istenir?

Nükleer tıp genellikle tanısal amaçlı kullanılmakla birlikte, bazı hastalıkların tedavisinde önemli bir yere sahiptir. Nükleer izotopların tedavide en sık kullanıldığı durumlar; tiroid ve prostat kanserleri, hipertiroidizm, polistemia vera (kanda anormal kırmızı hücre artışı) ve kemik kanseri ağrılarıdır.

Nükleer tıp hangi hastalıklara bakar?

Anadolu Sağlık Merkezi Nükleer Tıp bölümümüzde; kalp, böbrekler, karaciğer, tiroit, beyin gibi organların normal olarak çalışıp çalışmadığı ve kemiklerde kanser, enfeksiyon veya travma olup olmadığını araştırarak hizmet veriyoruz.

Nükleer tıpa neden gidilir?

Nükleer tıp, birçok türdeki kanser, kalp hastalığı ve gastrointestinal, endokrin ve nörolojik bozukluklar ile vücuttaki diğer anormalliklerin dahil olduğu çeşitli hastalıkların tanısını koymak, şiddetini belirlemek ve tedavi etmek için düşük miktarlarda radyokaktif madde kullanan tıbbi görüntülemenin bir koludur.

Nükleer tıp neden gidilir?

Nükleer tıp doktoru neye bakar?

Anadolu Sağlık Merkezi Nükleer Tıp bölümümüzde; kalp, böbrekler, karaciğer, tiroit, beyin gibi organların normal olarak çalışıp çalışmadığı ve kemiklerde kanser, enfeksiyon veya travma olup olmadığını araştırarak hizmet veriyoruz. Nükleer Tıp yöntemleri ile tıbbi sorunlara çok erken evrelerde tanı konabilmektedir.

Nükleer Tıp Radyasyon vücuttan nasıl atılır?

Radyoaktif maddeler ışıma yaparak belli bir yarı ömür kuralı uyarınca sürekli azalma gösterirler. Ayrıca vücuttan idrarla ve barsaklar yoluyla da atılmaktadırlar.

Nükleer araştırma nedir?